« Sport
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
1. GRAND SLAM

Čilićeva teniska lekcija za 3. kolo Melbournea

Više o

Marin Čilić

U konkurenciji za prvi Grand Slam naslov sezone ostala su 32 tenisača. Kroz prva dva kola jedanaestorica su prošla neokrznuta, bez izgubljenog seta. Desetorica nositelja i - Marin Čilić! Manje od dva sata (116 minuta) trebalo mu je za pobjedu (6-4 6-3 6-4) protiv Jürgena Melzera, ‘ubojice’ Hrvata, koji je do sraza s Marinom Čilićem izgubio tek jedan od 12 dvoboja s našim tenisačima.

- Nisam imao šansu. Mislio sam da Čilić ne može tri seta izdržati takav tempo. Čekao sam trenutak kad će pasti, ali to se nije dogodilo. Svakako je zaslužio pobjedu - rekao je 26-godišnji Melzer.

Čilić je od prvog gema počeo pokazivati svoje namjere. Pritiskao je suparnika, bio je taj koji je preuzimao inicijativu u izmjenama. Melzer se, uglavnom, morao braniti.

- Nisam odigrao ništa spektakularno, ‘samo’ dobro. Međutim, taktički sam ga ‘ubio’. Nisam mu dao priliku za izlaske na mrežu, a s osnovne nije puno mogao. Meni njegova igra odgovara, jer nema prodorne udarce pa imam dovoljno vremena izgraditi poen - rekao je Marin koji je svakim danom sve bolji, sve čvršći. Almagro i Melzer su to osjetili. Na redu je Čileanac Fernando Gonzalez. 

Piše: jl
20.01.2008. 21:35:27
Novi komentar
nužno
nužno