« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ATP TURNIR

Čilić se preko Ljubičića plasirao u finale Pekinga

čilić se pobjedom nad Ljubičićem, sa 6:4, 6:3, plasirao u finale 2,1 milijun dolara vrijednog ATP turnira u Pekingu gdje će igrat protiv Čeha Tomaša Berdycha

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

tenis

,

Ivan Ljubičić

,

atp peking

,

Tomaš Berdych

,

finale

Naš najbolji tenisač Marin Čilić igrat će u finalu 2,1 milijun dolara vrijednog ATP turnira u Pekingu protiv trećeg nositelja i 10. igrača svijeta, Čeha Tomaša Berdycha, javlja Hina.

Čilić je u prvom polufinalnom susretu pobijedio Ivana Ljubičića sa 6:4, 6:3, a Berdych je u drugom polufinalu nadigrao prvog nositelja Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-4, 4-6, 6-1.

Čilić i Berdych dosada su se susreli tri puta, a omjer u pobjedama je 2-1 u korist češkog igrača koji je dobio i posljednji međusobni susret početkom ove godine u četvrtfinalu Marseillea.

To će biti i 11. Čilićevo finale i drugo u Pekingu u kojem je finale igrao i 2009. godine kada je izgubio od Srbina Novaka Đokovića. Čilić je u dosadašnjih deset finala slavio pet puta (dva puta Zagreb, dva puta Chennai, te New Haven), a pet puta je poražen (Umag, Marseille, Munchen, Beč, Peking).

Finalni susret između Čilića i Berdycha igrat će se u nedjelju u 10 sati po hrvatskom vremenu.

08.10.2011. 17:10:30
Novi komentar
nužno
nužno