« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
zagreb indoors

Čilić: 'Ovo sam sanjao'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević, CROPIX)
Više o

Marin Čilić

,

PBZ Zagreb Indoors

,

Ančić Čilić

,

pobjeda Čilića

"Već nekoliko godina sanjam o ovome, da dobro odigram na hrvatskom turniru i presretan sam što mi je to uspjelo u Zagrebu pred ispunjenim tribinama Doma sportova. Od početka do kraja sam igrao odlično, kontrolirao sam izmjene i nakon prvog breka igrao sam kao u nekom transu," kazao je Marin Čilić nakon što je u finalu ATP teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors pobijedio Maria Ančića 6:3, 6:4.

Čilić je zagrebačkom Domu sportova došao do trećeg turnirskog naslova u karijeri nakon trijumfa u New Haven prošle godine i Chennaiju ove godine. Zanimljvo, bilo je to treće Čilićevo finale i treći naslov, dok je Ančić u 11 ATP finala slavio tek tri puta.

"Uživao sam u ovom finalu jer nisam morao slušati provokacije," dodao je Čilić koji će na zasluženi odmor, a napokon će imati priliku za proslavu.

"Konačno ću moći uživati u jednoj pobjedi," dodao je Čilić koji se na Tour vraća u Dubaiju,.

Za Ančića nema odmora, jer nakon Zagreba seli u Rotterdamu.

"Nadao sam se da će mi Marin malo pustiti, kad sam već igrao onako naporan meč, kao jučer u polufinalu. Međutim nije imao srca. Pokušao sam složiti taktiku prema situaciji u kojoj sam bio, no Čilić je odlično igrao i što je meč išao kraju sve mu je bilo lakše," kazao je Ančić, te dodao: "Bez obzira na rezultat, užitak je bio igrati u Zagrebu". (hina/metro-portal)

09.02.2009. 10:04:27
Novi komentar
nužno
nužno