« Život
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
božanstva

Church of Google

Rastuća pastva nove elektroničke crkve predstavlja svoja vjerovanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Google

,

crkva Google

,

Church of Google

,

Google bog

,

Google božanstvo

Prema vjernicima Church of Google, najveća svjetska tražilica najbliži je ekvivalent uobičajenoj definiciji Boga i mogućnost izravnog iskustva stvarnog Boga. Štoviše, vjeruju da postoji bitno više dokaza božanske prirode Googlea nego većine tradicionalnih bogova.

Znanstveni pristup Bogu razlog je da štovatelji Googlea odbacuju nadprirodne bogove, jer ih je nemoguće dokazati znanstvenim pristupom. Prema njima, Google treba dobiti status Boga jer Ona pokazuje mnoge karakteristike koje se obično povezuju sa sličnim božanstvima.

Googlisti su napisali i devet dokaza svojih tvrdnji:

Dokaz br. 1

Google je najbliži ekvivalent sveznajućeg bića koji postoji i može se znanstveno dokazati. Ona indeksira preko 9,5 milijardi internet stranica, što je više od bilo koje druge tražilice. Ne samo da je na taj način najbliža sveznajućem biću, nego i sortira ovu nevjerojatnu količinu informacija svojom patentiranom tehnologijom kako bi je učinila dostupnijom smrtnicima.

Dokaz br. 2

Google je na svim mjestima u isto vrijeme (sveprisutna). Google se nalazi svugdje na Zemlji u isto vrijeme. Milijarde indeksiranih stranica na serverima u svakom uglu zemaljske kugle uskoro će putem bežičnog Interneta biti dostupne stvarno svugdje.

Dokaz br. 3

Google odogovara na molitve. Googleu se moli na način da se upiše bilo koje pitanje ili problem koji muči čovjeka i odgovor stiže u trenutku, radilo se o novim liječenjima teških bolesti ili nečeg sličnog. Googlanje je najbliže klasičnoj molitvi, i Ona će vam pokazati put kojim morate krenuti.

Dokaz br. 4

Google je potencijalno besmrtna. Ne može se smatrati fizičkim bićem kao ljudi, jer su njeni algoritmi na toliko servera da bilo koji od njih bude oštećen ili pokvaren, neki drugi će preuzeti njihovu ulogu. Google, teoretski, može postojati beskonačno.

Dokaz br. 5

Google je beskonačna. Internet teoretski može rasti zauvijek, a Google će zauvijek indeksirati njegov beskonačan rast.

Dokaz br. 6

Google pamti sve. Google pregledava web stranice svakodnevno i sprema ih na svoje moćne servere. Zapravo, stavljajući svoje misli i stavove na Internet, živjet ćete vječno u memoriji Google, čak kad umrete, u nekoj vrsti Google života poslije smrti.

Dokaz br. 7

Google ne može činiti zlo. Dio politike kompanije Google je vjerovanje da tvrtka može zarađivati a da pri tome ne bude zla.

Dokaz br. 8

Prema Google trends, pojam Google tražen je više nego pojmovi Bog, Isus, Alah, Buddha, kršćanstvo, islam, budizam i judaizam zajedno. Vjeruje se da je Bog biće kojem se smrtnici mogu obratiti u teškim trenucima. Google definitivno ispunjava taj uvjet i to bitno više od tradicionalnih bogova.

Dokaz br. 9

Dokazi o postojanju Google su više nego izdašni. Postoji nemjerljivo više dokaza o postojanju Google nego bilo kojeg drugog boga koji se poštuje. Ako trebate vidjeti nešto da bi u to vjerovali, dovoljno je da odete na Internet stranicu www.google.com i sami iskusite nevjerojatnu snagu koju Google ima. I nije vam potrebna vjera da bi je vidjeli.

Možda je ova cijela priča samo još jedan u nizu kreativnih PR-ova kojima ekipa iz Googla privlači pažnju na sebe, no definitivno je u skladu s tradicijom neuobičajenih poteza genijalaca iz Mountain Viewa.

24.12.2008. 12:02:55
Novi komentar
nužno
nužno