« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
IZLOŽBE

CHEZ 186 izlaže grafite u Laubi

Od samih početaka propituje granice u koje su klasični graffiti bili postavljeni te se poigrava s njihovim nepisanim pravilima

CHEZ 186 propituje granice
CHEZ 186 propituje granice (Instagram)
Više o

grafiti

,

izložba

,

Lauba

,

CHEZ 186

Jedan od najproduktivnijih umjetnika suvremene hrvatske graffiti scene, koji pod imenom CHEZ 186 stvara više od dvadeset godina, predstavlja nove radove na izložbi "31 dan" u zagrebačkoj galeriji Lauba.

Izložit će deset radova nastalih u tehnici spreja na medijapanu u kojima, kažu iz Laube, vješto kombinira kolorit širokog raspona s tehnički razrađenim formama, uvlačeći promatrača u paralelni svijet osobnog urbanog imaginarija. "Kreativna igra, maštovitost rješenja i autentičnost pristupa značajke su njegova slikarskoga pristupa", dodaju.

Autor je prve 'poteze' sprejom napravio u rodnoj Slavoniji i svoj stil opisuje kao "kombinaciju svega što ga inspirira, a to je sve sve što ga okružuje, njegova svakodnevica, koja je sve samo ne dosadna".

Od samih početaka propituje granice u koje su klasični graffiti bili postavljeni te se poigrava s njihovim nepisanim pravilima, postiže specifične kompozicije vibrirajuće atmosfere u kojoj su oblici rasplinuti i mekani.

"U njima boje djeluju kao da izbijaju na površinu i time stvaraju nove vizualne apstraktne i fluidne strukture. U sintezi igre, eksperimentiranja i mašte Chez stvara radove u kojima uprizoruje osobna mjesta kretanja dajući im likovnom preobrazbom notu univerzalnog", ističe se u najavi izložbe.

"Tako njegovi radovi postaju ambijentalno prepoznatljivima bilo da se nalaze u gradu, ulici, krovovima, vlakovima ili u ovom slučaju u izložbenom prostoru", dodaje se.

Izložba, kojoj je kustosica Jelena Pavlinušić, ostaje otvorena do 20. veljače.

23.02.2019. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno