« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ALTERNATIVA

Chavez imenovao Nicolasa Madura nasljednikom

Hugo Chavez je u subotu navečer zatražio od Venezuelaca da izaberu Madura za predsjednika ako zbog bolesti bude morao otići s vlasti,

Chavez mora opet na operaciju na Kubu
Chavez mora opet na operaciju na Kubu (Arhiva)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

nasljednik

,

Nicolas Maduro

Potpredsjednik Venezuele i ministar vanjskih poslova Nicolas Maduro, bivši vozač autobusa i sindikalist, kojega je bolesni predsjednik Hugo Chavez imenovao svojim nasljednikom, u svojoj pedesetoj godini je veteran chavizma, a slovi kao pomirljiv i umjeren političar.

Hugo Chavez (58) koji je u subotu navečer zatražio od Venezuelaca da izaberu Madura za predsjednika ako zbog bolesti bude morao otići s vlasti, rekao je da je on "pravi revolucionar" i "iskusan čovjek, usprkos svojoj mladosti".

"To je jedan od mladih čelnika s najboljim sposobnostima" za vođenje zemlje, "sa čvrstom rukom, s vizijom, sa srcem čovjeka iz naroda, koji zna s ljudima (...), s međunarodnim priznanjem koje si je priskrbio", dodao je Chavez.

Nicolasa Madura, koji je još od 2006. ministar vanjskih poslova, Chavez je imenovao potpredsjednikom odmah nakon pobjede na predsjedničkim izborima 7. listopada.

Sudbine te dvojice ljudi već su se bile ispreplele u Revolucionarnom bolivarskom pokretu 200 (MBR-200) koji je također utemeljio Chavez, na čijem je čelu 2002. pokušao izvršiti državni udar na predsjednika Carlosa Andresa Pereza.

"Pogledajte dokle je dogurao Nicolas, vozač autobusa Nicolas. Bio je vozač autobusa, kako su mu se samo rugali!", uzviknuo je Chavez imenujući ga potpredsjednikom.

Maduro je u zadnje vrijeme često zamjenjiv

10.12.2012. 06:38:00
Novi komentar
nužno
nužno