« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KARLOVAC:

Četvoro ozlijeđenih u slijetanju autobusa ostaje u bolnici

Opća bolnica je zbrinula 47 ozlijeđenih osoba, a samo četvoro od njih zadobilo je teške tjelesne ozljede

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić/Cropix)
Više o

autobus

,

nesreća

,

Karlovac

,

slijetanje

,

napad pirata

U Općoj bolnici u Karlovcu doznaje se da je u tijeku otpuštanje 36 pacijenata koji su zbrinuti jučer nakon nesreće autobusa, a ostat će ih na liječenju četvoro.

Uzrok jučerašnjem slijetanju autobusa punog sedmaša OŠ "Juraj Habdelić" iz Velike Gorice s autoceste najvjerojatnije nije bio tehnički kvar na vozilu, već vozačev gubitak nadzora nad autobusom, ali ni mogući tehnički kvar još nije u potpunosti isključen, kazala je jutros Hini glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

"Neosporno je da je vozač izgubio nadzor nad autobusom, a što se dogodilo s vozačem još se utvrđuje. On je pušten, nije uhićen, a slijede razna vještačenja i druge radnje radi utvrđivanja svih okolnosti", kazala je Grčić.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak kazala je Hini da je odredila vještačenje tehničke ispravnosti autobusa, ali još ne zna kada će se ono obaviti. Kazala je da je po njenom nalogu vozač jučer pregledan u karlovačkoj bolnici.

Prema policijskim podacima tijekom jučerašnjeg dana karlovačka Opća bolnica je zbrinula 47 ozlijeđenih osoba, a samo četvoro od njih zadobilo je teške tjelesne ozljede, no niti oni, po prvoj procjeni liječnika, ne bi trebali imati nikakve trajne posljedice.

Zdravstvenih posljedica nema ni 29-godišnja vozačica osobnog automobila riječkih registarskih oznaka koji je bio zasut krhotinama autobusa i polomljene zaštitne ograde, iako je njeno vozilo oštećeno.

Prometna nesreća dogodila se jučer u 7,50 sati na autocesti A1 dvjestotinjak metara od karlovačkih naplatnih kućica. Autobus zagrebačkog Euroturist eksperessa je pri vožnji u pravcu Karlovca nekontroliranim skretanjem u lijevo probio središnju zaštitnu ogradu, prešao na vozne trakove za vožnju u smjeru Zagreba, produžio, probio i drugu zaštitnu ogradu i nasjeo zadnjim kotačima na betonski most oborinskog kanala, koji je naglo zaustavio njegovo daljnje kretanje i sigurno prevrtanje u kanal pun vode.

Punu istragu radi utvrđivanja uzroka i korištenja utvrđenih spoznaja u preventivne svrhe kod organiziranja budućih ekskurzija zatražila je jučer nakon obilaska ozlijeđene djece premijerka Jadranka Kosor.

Utjehu i želje za brzim oporavkom pružio je jučer djeci u karlovačkoj bolnici i kardinal Josip Bozanić.(hina/metro-portal)


04.06.2010. 12:19:33
Novi komentar
nužno
nužno