« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NAJTRAŽENIJI

Četvero pripadnika ETA-e uhićeno u Francuskoj i Španjolskoj

Dvoje pripadnika baskijske separatističke organizacije uhićeno je pri ulasku u skrovište oružja, a dvoje u pokušaju šverca eksploziva

(Wikipedia)
Više o

Francuska

,

Španjolska

,

ETA

,

Baskija

,

Clermont-Ferrand

,

Inaki Iribarren Galbetep

,

Eider Uruburu Zabaleta

Četiri osobe za koje se sumnja da pripadaju baskijskoj separatističkoj organizaciji ETA-i uhićene su u Francuskoj i Španjolskoj a u akcijama privođenja zaplijenjen je eksploziv i oružje, priopćila je u nedjelju španjolska policija.

Muškarac i žena koji se navodno nalaze na španjolskom popisu najtraženijih osoba uhićeni su u francuskom gradu Clermont-Ferrandu.

List El Mundo, pozivajući se na izvor iz protuterorističkih snaga, navodi da su uhićeni Inaki Iribarren Galbetep i Eider Uruburu Zabaleta koji su u trenutku privođenja bili naoružani.

Francuska policija je u suradnji sa španjolskom civilnom gardom otkrila skrovište oružja u pograničnom planinskom području pa je postavila stražu koja je uhitila dvoje pripadnika ETA-e kad su pokušali ući u skrovište.

Španjolska policija je uhitila dvoje pripadnika ETA-e koji su preko portugalsko-španjolske granice pokušali prenijeti eksploziv u prikolici vozila, prenosi El Mundo u svom internetskom izdanju. (hina/metro-portal)

10.01.2010. 09:53:10
Novi komentar
nužno
nužno