« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Četiri glavne komponente uspjeha

Trebate početi raditi na sva četiri aspekta uspjeha na tjednoj ili mjesečnoj bazi i primjetit ćete kako polako ostvarujete sve bolju ravnotežu u životu i postajete sve sretniji

Može se biti uspješan, čak i pošteno :)
Može se biti uspješan, čak i pošteno :) (Arhiva)
Više o

sreća

,

uspjeh

,

postignuća

,

naslijeđe

,

značaj

Uspjeh je po nekima relativan, po drugima subjektivan, no kad i takvi postanu stvarno uspješni on odmah postaje - objektivan, naravno. 

Očekivano, kao i za svaku važnu stvar u životu, i uspjeh su znanstvenici odlučili kvantificirati i istražiti ne bi li svim ljudima približili mogućnost uspjeha, a psiholog Eric Barker tvrdi da je uspio identificirati četiri glavne komponente uspjeha - naslijeđe, postignuće, sreću i značaj

Da vidimo koja si pitanja morate postaviti kako biste znali gdje se trenutno nalazite na putu uspjeha:

Naslijeđe: Čini li ono što radim svijet boljim mjestom?

Postignuće: Napredujem li dovoljno u građenju karijere?

Sreća: Volim li ono što radim?

Značaj: Ima li ono čime se bavim pozitivan utjecaj na ljude oko mene?

Tajna uspjeha je jednostavna - trebate početi raditi na sva četiri aspekta uspjeha na tjednoj ili mjesečnoj bazi i primjetit ćete kako polako ostvarujete sve bolju ravnotežu u životu i postajete sve sretniji, 

Stoga, evo što trebate raditi:

Naslijeđe - jedna od stvari o kojoj bi trebalo ozbiljno razmisliti je to kakav utjecaj vaš rad ima na svijet u kojem živite. 

Postignuće i sreća - jedna od najvažnijih stvari je pronaći posao koji će najviše odgovarati vašim vještinama i karakteru. Istraživanja su pokazala da, što više razvijate svoje vještine, raste i vaša sreća i ujedno osjećate da okruženje ima više poštovanja prema vama.

Značaj - donosi li vam ono što radite dovoljno novca za uzdržavanje vaše obitelji i ostavlja li dovoljno slobodnog vremena koje ćete provesti s njom?

Najveća greška koju ljudi rade je da evaluiraju svoj život na osnovu samo jednog parametra, poput sreće ili novca, na primjer. Još jedna velika greška je takozvano 'grupiranje' - prvo pokušavate usmjeriti svu pažnju na studiranje, zatim na karijeru, onda na brak i na kraju na zasnivanje obitelji.

Nitko ne kaže da bi trebalo postići zadovoljavajuće rezultate na sva četiri plana, ali je vrlo važno da na vrijeme ustanovite što vas stvarno čini ispunjenim i staviti snažniji naglasak na ostvarivanje u tom segmentu, što će za sobom povući i ostale... pa, krenite!

04.06.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno