« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
zadnja nada

Česi će nagraditi San Marino ako pobijedi Sloveniju

Kao što se Hrvatska nada čudu u Andori, češki nogometaši uzdaju se u slabašni San Marino

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kvalifikacije za SP

,

češka reprezentacija

,

Slovenija - San Marino

Češki tabloid Blesk ponudio je nogometašima San Marina nagradu od milijun čeških kruna (57.410 USD) ukoliko u srijedu pobijede ili odigraju neriješeno protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Česi su prije zadnjega kola na trećem mjestu u skupini, četiri boda manje od vodeće Slovačke, a dva manje od Slovenaca koji zadnji dvoboj igraju protiv San Marina u gostima. Česi mogu do drugog mjesta ako pobijede kod kuće Sjevernu Irsku, a Slovenci ne slave kod San Marina.

Takav rasplet je posve nevjerovatan, budući da San Marino otkad se natječe u službenim utakmicama od 1990. nikoga nije pobijedio, a samo su dvaput odigrali neriješeno - protiv Turske 1993. (0:0) i protiv Latvije 2001. (1:1). U povijesti se reprezentacija San Marino može podičiti samo jednom jedinom pobjedom i to u prijateljskom dvoboju s Lihtenštajnom (1:0) odigranom 2004.

U Blesku su se potrudili i pronašli kapetana San Marina Andya Selvu, koji je kazao kako bi im "novac dobrodošao", ali i da je njihov problem što "vrlo, vrlo rijetko postižu zgoditke". (hina/metro-portal)
14.10.2009. 12:10:48
Novi komentar
nužno
nužno