« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Červar: 'Moramo popraviti obranu'

Priprema za nastavak SP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić, CROPIX)
Više o

Lino Červar

,

SP u rukometu

,

izjava Červara

,

loša obrana

Moramo bitno popraviti pristup o obrani u utakmicama sa Španjolskom i Švedskom. Obrana je naš zaštitni znak i sve svoje najveće uspjehe dugujemo obrani, kazao je press-konferenciji u Splitu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

"Nakon tri kola imamo tri pobjede i šest bodova, dakle ispunili smo planirano, no bio bi vrlo lakomislen trener kad ne bih uočio i naše slabosti. Te slabosti se odnose ponajviše na utakmicu sa Južnom Korejom, budući da su Kuba i Kuvajt bile ipak utakmice manjeg inteziteta. Protiv Španjolske i Švedske moramo prvenstveno biti koncentrirani u obrani. Španjolska ima novoga trenera i igra drukčije od našeg zadnjeg sraza na OI u Pekingu. U susretu protiv Šveđana čak i nisu bili toliko loši koliko su Šveđani bili fantastični. Ako ne razigramo Ikera Romera, ako protiv nas ne eksplodira Ruesga, te ako Entrerios bude u izdanju kao protiv Švedske, onda sigurno dobijamo", kazao je Červar, koji je podsjetio i na poraz u susretu za broncu na OI.

"Sreća je što ova generacija koju vodim ne želi nikome ostati dužna. Vjerujte da svi pamtimo tužne dane nakon poraza od Španjolaca u Pekingu i sve ćemo učiniti da im se osvetimo. Naravno, pritom mislim na sportski uzvrat", ustvrdio je Červar koji je bio posebno impresioniran Šveđanima.

"Šveđani jesu mlada momčad sa premalo iskustva sa velikih natjecanja, no imaju pravu kemiju u ekipi, igraju momčadski i gladni su uspjeha. Nije pretjerano kada ih uspoređujem sa Hrvatskom iz Svjetskog prvenstva u Portugalu, kada smo osvojili naslov svjetskih prvaka", kazao je Červar. (hina/metro-portal)

20.01.2009. 14:30:14
Novi komentar
nužno
nužno