« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
AFERA

Završilo ispitivanje Ivana Čehoka

Čehoku je skinut zastupnički imunitet, a osumnjičeni su i Daver Patafta i Narcisa Huljev

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Čehok

,

Narcisa Huljev

,

Davor Patafta

 Varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka odveli su u sjedište USKOKA jutros oko 9 sati  na ispitivanje. Njegova braniteljica Jasna Novak izašla je sat vremena nakon toga iz USKOKA, ali nije htjela dati izjavu pa još nije jasno kako će se Čehok braniti.

Sumnjiči ga se da je još tri osobe da su pri kupovini i zamjeni zemljišta oštetio grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Protiv Čehoka i troje suosumnjičenika USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su se udružili u skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti i poticanja na te zlo oštetila Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Ivan Čehok je u USKOK u Gajevoj ulici doveden policijskim kombijem iz jedinice za zadržavanje gdje je proveo noć, nakon što je jučer poslijepodne uhićen u Varaždinu.

Tomu je predhodilo skidanje njegovog zastupničkog imuniteta.

Nakon njegova ispitivanja USKOK će odlučiti hoće li od suca istrage zatražiti zadržavanje u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Za sada se ne zna hoće li grad Varaždin pred USKOK-ovim istražiteljima iznositi obranu ili se braniti šutnjom.

Uz Čehoka osumnjičeni su, kako se neslužbeno doznaje, i varaždinski poduzetnik vlasnik dviju tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davor Patafta, kojemu je Čehok navodno pogodovao. Istraga je pokrenuta i protiv članice Uprave T7 Grupe Narcise Huljev, te jednog građevinskog sudskog vještaka, a i navedene dvije Pataftine tvrtke također su pod istaragom USKOKA.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. godine povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su pomoću sudskog vještaka vrijednost zemljišta koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već ranije izvještavali, a Čehok je to u više navrata opovrgnuo. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeća o 

10.06.2011. 10:02:23
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    10.06.2011. 11:07
    Nadam se da je idući korak kod uvaženog filozofa pritvorsko šišanje s brijačinom te da će konačno dobiti jedan normalan i prepoznatljiv ljudski izgled
Novi komentar
nužno
nužno