« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Carla Bruni traži 500.000 eura

Sarkozy i Bruni tuže Ryanair zbog korištenja njihove slike u oglasu za jeftinije karte
Sarkozy i Bruni tuže Ryanair zbog korištenja njihove slike u oglasu za jeftinije karte
Više o

Carla Bruni

,

Nicolas Sarkozy

Francuski ljubavni par, bivši model Carla Bruni i predsjednik Nicolas Sarkozy, tužili su irskog avioprijevoznika Ryanair zbog povrede privatnosti jer je u svom oglasu za jeftinije karte iskoristio njihovu fotografiju. Par je pokrenuo pojedinačne tužbe pa tako Carla Bruni od Ryanaira traži da joj isplati 500.000 eura.

Za razliku od Carle Bruni, predsjednik Sarkozy bio je nešto skromniji. On će tražiti naknadu štete od jednog eura. Odvjetnik ljubavnog para Thierry Herzog objasnio je da se Carlin zahtjev temelji na francuskim zakonima prema kojima naknada za ‘zloupotrebu’ fotografije poznate osobe u svrhu reklamiranja iznosi 500.000 eura. Oglas je objavljen u ponedjeljak u listu Le Parisien.

Sarkozyju jedan euroLjubavni par pokrenuo je pojedinačne tužbe protiv aviokompanije Ryanair. Za razliku od Carle, Sarkozy traži odštetu od 1 eura. - S Ryanairom cijela moja obitelj može doći na vjenčanje - piše u balončiću iznad Carline glave. Ispod te slike avioprijevoznik nudi stotinu tisuća besplatnih karata za koje u veljači i ožujku putnik mora platiti samo aerodromske takse. 

Piše: mex
31.01.2008. 21:03:29
Novi komentar
nužno
nužno