« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
CAPTAIN AMERICA

CAPTAIN AMERICA Junak koji živi vječno

Iako je prošle godine ubijen, njegov prijatelj Bucky Barnes dostojno će ga zamijeniti

Više o

bucky barnes

,

captain america

Izgleda da pravoga čovjeka ne možete ubiti jer onaj koji nosi kostim u bojama američke zastave i zove se Captain Amerika živi vječno. Lik iz Marvelova stripa koji je ubijen prije godinu dana, nije posve umro. Njegov alter ego Steve Rogers još uvijek počiva na groblju Arlington, no njegov prijatelj iz 40-ih godina Bucky Barnes, obukao je njegovu uniformu, uzeo  kapetanov štit i zamijenio ga.

Bez obzira što Bucky ima 85 godina, riječ je o stripu u kojem je sve moguće. Prije no što su ga izvadili iz naftalina, on je više od 60 godina bio u stanju mirovanja.

- Bucky je u kasnim dvadesetima, a i volimo se igrati s idejom da netko preuzme mjesto Captaina - našalio se Marvelov urednik Joe Quesada, koji ga je odlučio promovirati u Captaina Ameriku.

Ubijen pred sudnicomMarvelov strip-junak, pravim imenom Steve Rogers, ubijen je snajperom u posljednjem dijelu istoimenog stripa. Sada će njegovu uniformu i štit nositi Bucky Barnes. Bucky Barnes nikada nije progutao serum od kojeg bi postao supervojnik za razliku od svog prijatelja Rogersa koji je postao Captain Amerika nekoliko mjeseci prije početka Drugog svjetskog rata. To možda nije prednost za Buckyja, no s godinama je poradio na svojoj snazi. No, zaboravite pobjede protiv neprijatelja u svijetu mašte. Zagriženi fanovi su ti koje će novi Captain Amerika morati pridobiti. Quesada je izjavio kako uopće nije zabrinut iako su brojni mediji na svojim stranicama objavili nekrologe o najpoznatijem američkom junaku koji je kao jedan od simbola imperijalističke sile bio jednostavno nepogrešiv.

01.02.2008. 02:02:38
Novi komentar
nužno
nužno