« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
prije tekme - takmičenje izbornika

Capello zahvalio Biliću što motivira engleske igrače

Izjave našeg izbornika pomogle su Capellu u njegovom poslu, tvrdi

(Wikipedia)
Više o

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

,

Fabio Capello

,

SP nogomet kvalifikacije

Engleski nogometni izbornik Fabio Capello na konferenciji za novinare održanoj dan uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske na Wembleyu "zahvalio" je hrvatskom izborniku Slavenu Biliću što je svojim izjavama dodatno motivirao engleske igrače i time "obavio posao" umjesto njega.

"Svojom izjavom da je engleska reprezentacija izgubila svoju natjecateljsku oštrinu i svoju prepoznatljivost otkako sam ja izbornik Bilić je obavio posao umjesto mene, uopće nemam potrebu motivirati svoje igrače. Zato, hvala gospodine Bilić", izjavio je Capello.

Capello je dodao kako rezultati iz prethodnih susreta Engleske i Hrvatske neće imati utjecaja na ishod sutrašnjeg dvoboja, pritom mislivši na 3-2 pobjedu Hrvatske na Wembleyu u studenome 2007. godine kojom je naša reprezentacija izbacila Englesku s prošlogodišnjeg EURA, te na 4-1 pobjedu Engleske u Maksimiru prije godinu dana.

"Te utakmice su povijest, one pripadaju arhivima, iako moram reći da smo prilično napredovali od naše 4-0 pobjede u Zagrebu", kazao je Capello kojega su prisutni novinari potom ispravili rekavši mu da je dvoboju u Zagrebu završio pobjedom Engleske od 4-1.

"Eto, vidite, to je povijest, potpuno nevažan podatak. Jedino je važno ono što će se dogoditi sutra. Momčad dobro radi na treninzima, puno je usredotočenija nego što je to bio slučaj prije prijateljske utakmice protiv Slovenije prošlog vikenda. Znamo da nam pobjeda već sutra osigurava plasman na Svjetsko prvenstvo i to je jedino što nas zanima".

O hrvatskoj reprezentaciji, koja će na Wembleyu biti oslabljena zbog neigranja središnjeg veznog igrača Luke Modrića zbog loma noge i desnog braniča Vedrana Ćorluke koji je dobio crveni karton u subotnjem susretu protiv Bjelorusije, Capello je rekao:

"Iako će im nedostajati dva važna igrača, i dalje se radi o vrlo dobroj momčadi koju će biti teško pobijediti. Hrvatska je vrlo opasna kada krene u napad".

Izvor: Hina

08.09.2009. 17:57:37
Novi komentar
nužno
nužno