« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PREDAVANJE

Capello Lippiju: Finale Italija-Engleska i moja je želja

Izbornik engleske nogometne reprezentacije kaže da je u Italiji najveći problem to što klubovi nisu vlasnici stadiona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Italija

,

Fabio Capello

,

Engleska

,

Marcello Lippi

,

SP 2010.

,

finale

,

stadioni

Talijanski trener na klupi nogometne reprezentacije Engleske, Fabio Capello, održao je predavanje na Sveučilištu u Parmi, prilikom Konferencije o komercijalnom potencijalu sporta i slobodnog vremena.

Pozdravio je želju svog kolege na klupi talijanske reprezentacije, Marcella Lippija, koji je već više puta rekao da na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici priželjkuje finale Engleske i Italije.

"Složio bih se s tim finalom. Potpisujem sve što je rekao Lippi. Razgovarao sam s njim baš prije 15-ak dana i mogu reći da je to bila vrlo srdačna konverzacija", izjavio je 63-godišnji stručnjak.

Kad je u pitanju talijanski klupski nogomet, Capello je, međutim, vrlo zabrinut:

"Daleko je lakše raditi u Engleskoj ili Španjolskoj negoli je to u Italiji. Kad govorite o razlikama između Italije s jedne te Engleske i Španjolske s druge strane, najprije dolazite do spoznaje o stadionima. Stadionima u Italiji vlasnici nisu klubovi i to je najveći problem."

"U Španjolskoj svi klubovi drže svoje stadione u vlasništvu, kao i u Engleskoj. Stadioni su ondje klubovima dodana vrijednost." (Totalsport)

10.02.2010. 16:52:49
Novi komentar
nužno
nužno