« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina
PORUKA NAVIJAČIMA

Campbell upozorava: Iz Ukrajine bi se mogli vratiti u ljesovima

"Ostanite kod kuće i gledajte prvenstvo na TV-u. Nemojte riskirati, jer bi se mogli kućama vratiti u lijesovima. Uefa je načinila pogrešku kada je EP dodijelila Ukrajini i Poljskoj," poručio je Campbell

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

navijači

,

Euro 2012.

,

britanija

,

Sol Campbell

Bivši engleski nogometni reprezentativac Sol Campbell upozorio je navijače engleske reprezentacije da ne putuju u Ukrajinu jer bi se iz te zemlje mogli vratiti u lijesovima, javlja Hina.

"Ostanite kod kuće i gledajte prvenstvo na TV-u. Nemojte riskirati, jer bi se mogli kućama vratiti u lijesovima. Uefa je načinila pogrešku kada je EP dodijelila Ukrajini i Poljskoj," poručio je Campbell za BBC-ovu Panoramu.

Bivši branič Tottenhama, Arsenala, Portsmoutha, Notts Countyja i Newcastle Uniteda smatra kako engleskim navijačima u Ukrajini i Poljskoj prijeti preveliki rizik od nasilja i rasizma.

"Ukrajina i Poljska ne zaslužuju tako prestižan turnir u svojoj zemlji. Te zemlje jednostavno nisu sigurne," dodao je Campbell koji je u dresu engleske vrste sakupio 73 nastupa i zabio jedan gol.

Njegovo upozorenje je stiglo samo nekoliko dana nakon što su obitelji tamnoputih igrača Thea Walcotta i Alexa Oxlade-Chamberlaina izjavile da neće putovati na EURO, zbog mogućih rasistički napada, potom je englesko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo tamnopute navijače, ali i one azijskog porijekla da budu iznimno oprezni u Ukrajini jer bi mogli biti meta rasističkih napada.

28.05.2012. 13:38:30
Novi komentar
nužno
nužno