« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KRITIČNA SITUACIJA

Čak 700 uhićenih u Tunisu zbog nasilja i pljačke

Tuniski ministar pravosuđa Lazar Karui Šebi priopćio je da je 698 osoba uhićeno zbog sudjelovanja u neredima prije i nakon pada bivšeg predsjednika Ben Alija

Fotografija vijesti
Više o

Tunis

,

nasilje

,

neredi

,

uhićenja

Te se osobe sumnjiči za "sabotažu, napade i pljačku", dodao je ministar na tiskovnoj konferenciji. Među njima, 133 osobe su puštene na uvjetnu slobodu, a 31 osoba je oslobođena sumnje nakon istrage, prenosi Hina. 

Šebi je rekao da njegovo ministarstvo trenutačno istražuje mogućnost puštanja na slobodu zatvorenika koji su počinili lakše delikte, pretežito protiv imovine i nisu osuđivani za teška kaznena djela, a stariji su od 60 godina kao i osoba od 18 do 20 godina starosti, po istom kriteriju.

Usto je kazao da će djelatnici zatvorskog sustava koji su u utorak prosvjedovali ispred zgrade njegova ministarstva tražeći veće plaće i bolje radne uvjete, moći osnovati sindikat sličan onome kakav imaju zaposleni u ministarstvu unutarnjih poslova.

Odlučio je i da će poništiti sve stegovne kazne izrečene zatvorskim čuvarima i dati im mjesečnu povišicu od 120 dinara (oko 60 eura), kakvu su već dobili djelatnici ministarstva unutarnjih poslova.

26.01.2011. 20:51:57
Novi komentar
nužno
nužno