« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ŠOKANTNO

Čačić: Svakodnevno mi prijete smrću

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom", rekao je prvi potpredsjednik Vlade u radijskom intervjuu

Fotografija vijesti
Više o

Vlada RH

,

Radimir Čačić

,

Kukuriku koalicija

,

prijetnja smrću

U intervjuu za radio Soundset prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić među ostalim je rekao i kako mu svakodnevno prijete smrću, a u sjećanju mu je najbolje ostao muškarac koji mu je 1995. poručio kako će mu staviti metak u čelo, prenosi Hina.

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, i rekao 'poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo'", kazao je Čačić u intervjuu za radio Soundset podsjetivši kako se to dogodili prije sedamnaest godina.

"Odgovorio sam mu - ako hoćete kavu, dobit ćete, a ako ne, odite doma, a dečkima recite, da su me htjeli upucati, već bih dobio metak u glavu", kazao je Čačić.

Dodao je kako je o tome pismeno obavijestrio tadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora (Vlatka Pavletića), predsjednika Vrhovnog suda (Jadranka Crnića) i predsjednika hrvatske vlade (Nikicu Valentića).

Tadašnji predsjednik vlade Nikica Valentić je na pitanje Hine odgovorio da se ne sjeća da je od Čačića dobio pismenu obavijest o tom događaju, ali vjeruje da u tome ima istine. "Ne mogu reći, ne sjećam se", kazao je Valentić. "Tada su to bila takva vremena i sve je bilo moguće", dodao je.

Da se toga ne sjeća, ali da to ne znači da se Čačiću tada nije prijetilo smrću rekla je Hini i predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt, koja je 1995. također bila u vrhu vlasti.

"Sjećam se da je tada bilo nešto vezano uz Čačića, ali ne u vezi prijetnji smrću. To se sigurno nalazi u Arhivi Ureda predsjednika Republike", kazala je Škare Ožbolt koja je tada radila u Uredu predsjednika Franje Tuđmana.

Od policije se večeras nije moglo ništa doznati o ovome slučaju od prije 17 godina.

 

01.03.2012. 21:28:00
Novi komentar
nužno
nužno