« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NISU DOŠLI SLUČAJNO

Čačić: Građani su izabrali ovu vladu koja osam godina uništava zemlju

Radimir čačić obrušio se na HDZ-ovce ali i birače koji su odabrala vladu nesposobnosti i korupcije

Radimir Čačić
Radimir Čačić (Željko Hajdinjak, CROPIX)
Više o

HDZ

,

HNS

,

Radimir Čačić

Buduća vlada naći će se pred težim zadatkom nego koalicijska vlada nakon izbora 2000. godine, rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare u Osijeku, prenosi Hina.

Hrvatska još ima prostora za snažan pozitivan pomak, ali njezin najveći problem jest nesposobna vlada čijom će se promjenom taj prostor otvoriti, rekao je Čačić. Ocijenio je kako je najnoviji podatak o broju nezaposlenih u Hrvatskoj izišao u javnost unatoč vladinim pokušajima da se to ne dogodi, a taj je broj pokazao da se nezaposlenost vratila na razinu iz 2003. godine i da je iza Hrvatske "osam izgubljenih godina". Ocijenio je kako je isto s nelikvidnošću te vanjskim i unutarnjim dugom te da će se buduća vlada naći pred težim zadatkom nego koalicijska vlada nakon izbora 2000. godine.

"HDZ-ova vlada, koja uništava zemlju već osam godina, nije tu došla sama po sebi, izabrali su je hrvatski građani. Hrvatska je odabrala vladu nesposobnosti i korupcije, koja je zaista opasna za ovu zemlju", ustvrdio je Čačić.

Ocijenio je kako treba prestati vjerovati demagogiji i obećanjima o zapošljavanju 150.000 osoba u nekoliko mjeseci te pozivima bankama na snižavanje kamata.

Prvi zadaća buduće vlade je zapošljavanje, ne kroz obećanja, nego kroz porast bruto društvenog proizvoda te veliki investicijski ciklus, s dovođenjem stranog kapitala, istaknuo je Čačić i dodao kako su mogućnosti za ulaganja posebice izgledne u energetici budući da se, kako je rekao, "nedovoljno koristimo energetskim potencijalima koje imamo".

16.02.2011. 16:52:00
Novi komentar
nužno
nužno