« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Bush u travnju ide na Kosovo?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (afp)
Više o

George W. Bush

,

Kosovo

Predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush mogao bi biti prvi čelnik neke velike sile koji će posjetiti Kosovo nakon jednostranog proglašenja neovisnosti od Srbije objavljenog 17. veljače, javila je talijanska agencija ANSA.

Informacija, koja zasad nije službeno potvrđena, jučer je stigla iz izvora bliskih premijeru Kosova Hashimu Thaçiju, a kao datum mogućeg posjeta navodi se početak travnja, piše agencija. Naime, Bush tada dolazi u Europu na summit NATO-a koji će se od 2. do 4. travnja održati u Bukureštu. Hrvatska bi na tom summitu mogla dobiti pozivnicu za članstvo u Savezu, a prema pisanju medija, koji se pozivaju na izvore iz Bijele kuće, američki predsjednik tada bi prvi put mogao posjetiti Hrvatsku.

U planu i HrvatskaNakon summita NATO-a u Bukureštu od 2. do 4. travnja, američki predsjednik trebao bi doći u svoj prvi posjet Hrvatskoj. 

Dolaskom na Kosovo, ali i u Hrvatsku, Beogradu bi se odaslao snažan signal da se priključi euroatlantskim integracijama po uzoru na ostale zemlje u regiji, ponajviše Hrvatsku.  (METRO)

04.03.2008. 00:21:41
Novi komentar
nužno
nužno