« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Bura, snijeg i kiša otežavaju promet

Kroz Liku, Gorski kotar i zaleđe Primorja nikako bez zimske opreme, a isto vrijedi i za Sljemensku cestu te Samoborsko i Žumberačko gorje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/Cropix)
Više o

snijeg

,

bura

,

stanje na cestama

,

zimska oprema

Zbog bure, Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, javlja večeras Hrvatski autoklub.

Zbog snijega ili kiše koja se zbog niskih temperatura ponegdje ledi na kolniku, upozorava se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama

u Lici: D 25 Korenica-Gospić-Karlobag, D 42 Saborsko-Selište-Josipdol-Poljanak, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević;

u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice (stara cesta kroz Gorski kotar), D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 8 Matulji-Rupa (Pasjak), ŽC 5030 Platak-D 3, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak, ŽC 5068 Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC 5191 Sopač- Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog, kao i u zaleđu Novog Vinodolskog i Opatije.

Na Sljemenskoj cesti, te na Samoborskom i Žumberačkom gorju obavezna je zimska oprema.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin.

Zbog radova na riječkoj obilaznici, do 6 sati ujutro zatvorena je dionica Orehovica-Škurinje u oba smjera. Obilazak je kroz grad Rijeku.

Pojačan je ulaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana (čekaju oko 1 sat). Izlaz teretnih vozila pojačan je na Bajakovu, kolona je duga od čvora Lipovac (A 3 Bregana-Lipovac) do graničnog prijelaza. Zbog prosvjeda poljoprivrednika u BiH, blokiran je GP Županja-Orašje. Za teretni promet zatvoren je GP Ilok-Bačka Palanka.

Na ostalim graničnim prijelazima promet je rijedak i nema posebnih ograničenja.

Trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 22:00:56
Novi komentar
nužno
nužno