« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
teškoće

Bura poremetila promet

Zbog bure i dalje zatvorena dionica Maslenica-Sv. Rok

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Mišković/CROPIX)
Više o

stanje na cestama

,

bura Maslenica

,

bura promet

Zbog jake bure dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok i dalje je zatvorena za sav promet, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila. Ostala idu obilazno: Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica (D 50, D 27 i D 54), a svi ostali: Gračac-Obrovac-Karin (D 50 i D 27).

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene također smiju prometovati samo osobna vozila.

Na Paškom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Jak vjetar otežava promet i na autocesti A 6, Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no nema posebnih ograničenja.

Na cestama u Lici i Gorskom kotaru je obvezna zimska oprema, a na nekimcestama je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog prekida trajektnog prometa na liniji između Makarske i Sumartina na otoku Braču zbog olujne bure, jutros u 8 sati na toj je liniji uspostavljen redoviti trajektni promet.

Na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri, kazao je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, i dalje je hladno, a jutrošnja temperatura je minus sedam stupnjeva Celzija.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i dalje u prekidu trajektne linije: Jablanac-Mišnjak prema otoku Rabu, te Split-Supetar prema Braču. Otkazane su i katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa i Split-Vis. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. (hina/metro-portal)

22.03.2009. 11:03:54
Novi komentar
nužno
nužno