« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ZATVORENA A1

Bura opet stvara poteškoće u cestovnom i trajektnom prijevozu

Zbog olujnog vjetra od jutros je prekinut promet za sva vozila između čvorova Sveti Rok i Maslenica na autocesti A1

Fotografija vijesti
Više o

bura

,

zatvorena autocesta

,

zabrana prometa

Hrvatski autoklub u svom jutarnjem izvješću javlja da je, zbog olujnog vjetra, za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, prenosi Hina.

Obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice (D50, D27 i D54), a za ostala preko Obrovca i Karina (D50 i D27).

Državnom cestom D54 Maslenica-Zaton Obrovački smiju prometovati samo osobna vozila.

Na Paškom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali od Senja do Svete Marije Magdalene (D8) dodatno i za dostavna vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Od 5,10 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sav promet.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru i Lici. Državna cesta D506 Dobroselo-Mazin i županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac zatvorene su za sav promet.

Zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik zatvorena je dionica autoceste A1 Vrgorac- Ravča, samo u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom Vrgorac-Ravča (D62).

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, a ostali obilazno preko Oroslavja ili Velikog Trgovišća.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.

20.12.2011. 08:44:00
Novi komentar
nužno
nužno