« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Bura i mokri kolnici usporavaju promet

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj

Kiša u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj
Kiša u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj (HAK)
Više o

bura

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Zbog bure, samo za osobna vozila otvoreni su:

- Paški most,
- dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8),
- državna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovački,
- dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica (obilazak za ostala vozila je državnim cestama: Gornja Ploča-Lovinac- Gračac-Obrovac-Karin: D522, D50 i D27), te
- dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Karlobaga, dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je promet sa otoka Krka prema kopnu, povremeno na dionici autoceste A1 Bosiljevo-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, dok kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu nema dužih čekanja. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

22.07.2012. 19:22:00
Novi komentar
nužno
nužno