« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
sodoma i gomora

Bugarska crkva krivi Madonnu za brodolom

Stari zavjet je opet u modi - bog kažnjava slavlje na krivi dan, tvrde u Plovdivu

(Wikipedia)
Više o

Madonna

,

Madonna otkazan koncert

,

ohridska nesreća

,

Brodolom na Ohridskom jezeru

Bugarska pravoslavna crkva sugerira da je nedavna tragedija na Ohridu u kojoj je poginulo 15 Bugara posljedica božjeg gnjeva zbog Madonninog koncerta.

Plovdivski mitropolit Nikolaj povezao je katastrofu koja se dogodila 5. rujna na Makedonskom jezeru Ohrid s ponašanjem Bugara koji su prisustvovali Madonninom koncertu.

 „Makedonska katastrofa u kojoj je poginulo 15 bugarskih državljana znak je s neba", rekao je mitropolit na komemoraciji za žrtve nesreće.

Naglasio je kako se 29. kolovoza obilježava dan kada je obezglavljen Ivan Krstitelj, što taj dan čini neprikladnim za slavlje i zabavu.

 „Ortodoksna je Crkva pozvala ljude da se ne zabavljaju na dan Ivanovog smaknuća", dodao je. „Ne bismo smjeli mladima dopustiti da se zabavljaju na dan koji bi trebao biti posvećen duhovnim razmatranjima."

Bugarska se crkva glasno protivila nastupu američke pjevačice otkad je objavljen datum koncerta.

Cijela je priča samo dio kontroverzi koje su bacile sjenu na Madonninu europsku turneju. U Poljskoj su konzervativni katolici imali slične primjedbe o koncertu koji je padao na blagdan, dok je u Bukureštu zvijezda bila izviždana zbog govora o pravima Roma.


08.09.2009. 17:21:51
Novi komentar
nužno
nužno