« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
BFS 2014

Bug Future Show napunio kino Europa

Među više od 1000 posjetitelja, koliko ih se izmijenilo tijekom dana u prostoru kina, prošetali su predstavnici cijele ICT zajednice, ali i mnogobrojni čitatelji Buga

Miro Rosandić otvorio je Bug Future Show
Miro Rosandić otvorio je Bug Future Show (Arhiva)
Više o

kino Europa

,

BUG Future Show 2014

Kino Europa u Zagrebu danas je bilo premalo za sve znatiželjnike, posjetitelje Bug Future Showa 2014., kojeg je prvi put organizirao Bug, najutjecajniji magazin o novim tehnologijama u Hrvatskoj i regiji.

Među više od 1000 posjetitelja, koliko ih se izmijenilo tijekom dana u prostoru kina, prošetali su predstavnici cijele ICT zajednice, ali i mnogobrojni čitatelji Buga. U neformalnoj i opuštenoj atmosferi doznali su, između ostalog, za brojne novosti iz svijeta tehnologije, vidjeli direktan izvještaj s CES-a u Las Vegasu te čuli koji će trendovi obilježiti naš suživot s tehnologijom u ovoj godini, kao i u godinama koje dolaze.

Jednako tako, mogli su uživo pratiti različita predavanja, rasprave i vidjeti pojedine cool gadgete i projekcije budućnosti, okupljene oko glavne teme - The Next Big Thing (sljedeća velika stvar u tehnologiji), ujedno i glavne teme aktualnog broja Buga. Više od 30 govornika je pokušalo odgovoriti na tu temu, kroz predavanja, panel rasprave, prezentacije i demonstracije uređaja budućnosti.

Hrvatski telekom je otvorio show s predavanjem „Budućnost se ponavlja", u kojem je Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma, glavnoga sponzora, približila posjetiteljima kroz konkretne primjere kako tehnologija neprestano mijenja svakodnevicu korisnika. Također, predstavila je primjere u kojima HT prednjači u uvođenju inovacija, pružajući korisniku sve što mu u tom procesu treba: sadržaj, uređaje i infrastrukturu. Tijekom središnjeg programa Bug Future Showa posjetitelji su iskazali posebno zanimanje za panel rasprave o pravilima igre u post-Facebook eri interneta, korisničkim sučeljima, preko kojih će se u budućnosti komunicirati s računalima te „ratu" pametnih telefona, trenutačno najuzbudljivijoj grani ICT industrije, kao i predavanju o „hejtanju" i „lajkanju" tehnologije.

- Da se poslužim jezikom današnjih korisnika najzastupljenije mreže, 'lajkam' ovoliko zanimanje za naš show i moram priznati da je ukupan broj posjetitelja nadmašio sva naša očekivanja. To nam je, ujedno, i potvrda da smo donijeli pravu odluku oko organizacije Bugovog showa i veseli me najaviti da nećemo stati na tome, nego da ćemo još ove godine organizirati i još događanja za naše čitatelje. Sjajna je prilika da ih možemo sresti i uživo i razmijeniti s njima iskustva i mišljenja te sugestije kako da budemo još i bolji - istaknuo je Miro Rosandić, glavni urednik svih Bugovih izdanja.

Miro Rosandić i Dragan Petric su publici predstavili i novi broj Buga, tiskanog u 30.000 primjeraka, u kojem su podijelili viziju samih Bugovaca oko „sljedeće velike stvari" (The Next Big Thing). Stavili su naglasak na Internet u stvarima (Internet-of-Things), nosivu tehnologiju (wearable tech) i robotiku, kao najizglednije kandidate, koji će promijeniti način života kakvoga živimo te komunikaciju u bliskoj budućnosti.

- Uvijek je uzbudljivo biti u prvim redovima, kada se predstavljaju najnovije stvari, a Bug je uvijek u prvim redovima. Današnji show je to samo još jednom potvrdio, a već ovaj odaziv pokazuje kako bi Bug Future Show mogao postati jedan od najvećih ICT događanja u Hrvatskoj i regiji - zaključio je Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Uz glavni program, u prostorima kina održan je i popratni program, u kojem su predstavnici sponzora i partnera showa predstavili svoje proizvode i usluge te omogućili posjetiteljima da ih uživo isprobaju. Ujedno, u manjoj dvorani se održavao i dodatan program, pa se na predavanju Hub:raum moglo čuti o međunarodnom poduzetničkom inkubatoru, iza kojeg stoji Deutsche Telekom, o viziji budućnosti koja dolazi 2020., prema predviđanjima Nokia Solutions and Networksa i o najneobičnijem hrvatskom startupu, nazvanom Yoolud, koji u virtualnoj stvarnosti koristi prave ljude u ulogama avatara. Održan je i duhovit okrugli stol o razvoju igara u Hrvatskoj, na kojem su sudjelovali predstavnici nekoliko domaćih razvojnih timova najzabavnijeg tipa softvera.

Tijekom Bug Future Showa su brojni sponzori podijelili vrijedne nagrade posjetiteljima: Sony Mobile je uručio vrijedne pametne telefone Xperiu Z1 i Xperiu M te još četiri utješne nagrade, HTC je podijelio pametni telefon One Mini, Lenovo svoj Yoga Tablet, dok je Hrvatski Telekom „najštosnijem" twitterašu darovao Sony Xperia Tablet Z, najbolji tablet u 2013. godini, prema izboru čitatelja Buga.

Bug Future Show poseban je i po tome što je bio potpuno besplatan za posjetitelje, a besplatna je bila i projekcija filma Nulti Teorem, čime je završio show. I obećanjem da je ovo tek početak, a nikako kraj, u Bugovom doprinosu razvoja ICT zajednice.

Svima koji nisu mogli prisustvovati showu će u sljedećem broju Buga, koji izlazi 27. veljače, Bugovci pripremiti opširnu video-reportažu s cijeloga događanja na DVD-u, kojeg će isporučiti zajedno s časopisom. 

30.01.2014. 15:46:00
Novi komentar
nužno
nužno