« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
još tri mjeseca ...

Bruno dobio bitku s cenzorima

Novi film Sache Barona Cohena dobio rejting R

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sacha Baron Cohen

,

Sacha Baron Cohen Bruno

,

Bruno Borat

,

Bruno trailer

Iako su američki cenzori željeli filmu nakon prvog gledanja željeli dati vrlo restriktivni rejting NC-17, koji bi onemogućio gledanje filma mlađima od 17 godina, nakon ponovne montaže film je dobio rejting R.

Na taj će način djeca ispod 17 godina moći u kino u pratnji roditelja, što će vjerojatno drastično utjecati na gledanost filma. Problem je bio u nekoliko prilično eksplicitnih scena seksa među muškarcima, koji je istini za volju bio simuliran, no cenzorima se svejedno nije svidjela ideja da američka mladež bude izložena takvim sadržajima.

Prve ocjene kritičara uglavnom su pozitivne. Hollywoodski redatelj Ruben Fleischer na svom je blogu napisao da nakon Borata nije vjerovao da se tako nešto može ponoviti, no da je Cohen ipak uspio, i to na sjajan način.

Jedna od ocjena na Joblou, web sajtu za filmske tračeve, posebno je zanimljiva - gledatelj tvrdi da je film zapravo sjajna dijeta, jer se toliko smijao da je potrošio najmanje tisuću kalorija.

Sama najava da su, među ostalima, u filmu ulovljeni i ismijani Arnold Schwarzenegger i Ben Affleck čini tri mjeseca do premijere (10. lipnja) predugim za sve ljubitelje, pa je vjerojatno samo pitanje dana kada će se ponoviti sudbina Wolwerina koji se našao na torrentima već prije dva tjedna.

 

17.04.2009. 21:17:01
Novi komentar
nužno
nužno