« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
URANIO

Brown dao ostavku, vladu sastavljaju konzervativci i liberali

Za budućeg premijera Brown je preporučio vođu konzervativaca Davida Camerona, a od svoje dužnosti se oprostio u emotivnom govoru

(Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

David Cameron

,

Efrat Orbach

Još uvijek aktualni britanski premijer Gordon Brown službeno je dao svoju ostavku britanskoj kraljici. Kako javlja BBC, njegova se ostavka očekivala cijeli dan, a on ju je priopćio u vrlo emotivnom govoru u Downing Streetu.

"Bila mi je privilegija služiti narodu. Obožavao sam ovaj posao. Svom nasljedniku želim sve najbolje", rekao je Brown koji je za budućeg premijera preporučio vođu konzervativaca Davida Camerona.

Brown je već najavio svoju ostavku na mjestu čelnika laburista, ako bi to bio uvjet za formiranje vlade s Liberalnim demokratima Nicka Clegaga. No sovju je odluku odlučio ubrzati nakon što se pokazalo da će liberali ipak koalirati s konzervativcima koji su osvojili najviše mjesta u parlamentu.

U Downing Streetu već su počele pripreme za dolazak novog premijera Davida Camerona koji već četiri dana pregovara s Cleggom, a budući koalicijski partneri i danas su imali privatni sastanak.

11.05.2010. 20:49:07
Novi komentar
nužno
nužno