« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
KAO SMUKOVI

Britanski turisti ipak sve pristojniji

Legendarna opijanja britanskih turista u Španjolskoj koja rezutiraju brojinim uhićenjima, ipak se posljednjih godina prorjeđuju

Fotografija vijesti
Više o

alkoholizam

,

britanski turisti

,

španjolski turizam

Foreign Office, britansko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je najveći broj britanskih građana u inozemstvu bio uhićen upravo u Španjolskoj. Uhićenja Britanaca povezanih s prijestupima vezanima uz narkotike bilo je pak najviše na Jamajci, u Argentini, Brazilu, Srbiji i Peruu. 

Dvije se trećine Britanaca ne upozna s lokalnim zakonima države u koju putuje prije nego što otputuje pa se izlažu riziku da budu uhićeni zbog nošenja bikinija na ulicama Barcelone ili ukoliko pričaju viceve na račun kraljevske porodice na Tajlandu prenosi agencija Reuters. 

Proporcionalno, Britanci imaju najviše šansi da budu uhapšeni u SAD ili na Tajlandu, dok ih najveći broj završi u bolnici ponovno u Španjolskoj. 

Foreign Office je naveo da je broj smrtnih slučajeva Britanaca u inozemstvu u blagom porastu s 5.930 prošle godine na 5.972 ove godine. Također, statistički, Britanci imaju najviše šansi umrijeti na Filipinima. 

04.08.2011. 12:11:29
Novi komentar
nužno
nužno