« Lifestyle
objavljeno prije 14 godina
LEKCIJE IZ STILA

Britankama vlada financira tečaj hodanja u visokim potpeticama

Osim što uče hodati u potpeticama, mlade Britanke na tečaju koji stoji 150 funti po osobi uče i kako nositi skupe torbe s potpisom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

potpetice

,

Galerija Mochvara

,

krvna grupa

Britanskim tinejdžericama vlada je omogućila pohađanje tečaja hodanja u visokim potpeticama. „Sexy Heels in the City" traje šest tjedana, a održava se u londonskom South Thames Collegu (STC) i stoji 150 funti; 16-godišnje polaznice, osim gracioznog i elegantnog hodanja, usavršavaju tehnike nošenja skupocjenih dizajnerskih torbi, javlja DailyExpress.

Cilj tečaja je pripremanje mladih žena za „poslovni svijet i njihov društveni život". „Što ranije počnu učiti kako hodati u potpeticama to će im biti bolje u dugoročnom pogledu - i u poslu i u društvenom životu", rekla je Chyna Whyne, bivši prateći vokal, koja vodi tečaj.

No ne vide svi nekakav smisao u tome, naročito ne udruga za zaštitu prava i interesa poreznih obveznika TaxPayers' Alliance. Mathew Elliott iz spomenute organizacije u tome vidi bacanje novca poreznika i smatra da bi bilo bolje obučavati ljude kako bi mogli lakše pronaći posao. Whyne je rekla da je pokrenula tečaj nakon što je počela patiti od bolova u donjem dijelu leđa koji je bio posljedica njenog stajanja u potpeticama na pozornicama tijekom pjevačke karijere.

Jedna od studentica, 16-godišnja Celia Mystery, rekla je kako se, otkako je krenula na 'obuku', osjeća puno bolje i ima više samopouzdanja dok hoda u visokim potpeticama. Glasnogovornica STC-a izjavila je da je tečaj sjajna prilika da djevojke poboljšaju svoje držanje i povećaju razinu samopouzdanja na zabavnom i laganom tečaju istovremeno učeći kako izbjegavati ozljede dok nose takvu vrstu obuće.

11.06.2010. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno