« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ČAVEL V GLAVI

Britanci daju klincima da doma piju alkohol

Nisu samo Zagorci i Dalmatinci zloglasni po tome što djeci daju gemište i bevande...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro-portal)
Više o

alkoholizam

,

alkohol i mladi

Novo istraživanje u Velikoj Britaniji tvrdi da 50 posto roditelja u ovoj zemlji daje djeci mlađoj od 14 godina da piju alkohol u kući.

Otprilike trećina roditelja djece mlađe od 14 godina rabi alkohol da ohrabre djecu da se bolje ponašaju, a 11 posto roditelja djece od 5 do 7 godina dopušta im da piju kod kuće. Četvrtina ispitanika koji djeci dopuštaju konzumaciju alkohola kažu da ne vide ništa loše u tome.

Vjerovali ili ne, u Velikoj Britaniji nije nelegalno da djeca od 5 do 16 godina piju kući, ali zdravstveni stručnjaci upozoravaju da postoje veliki psihički i tjelesni zdravstveni rizici povezani s konzumacijom alkohola djece mlađe od 14 godina, prenosi The Guardian.

Trećina roditelja koji puštaju djecu da piju kući kažu da im to pomaže da nadziru njihovu konzumaciju alkohola, jer to znači da neće piti na nekom drugom mjestu, gdje bi mogli upasti u nevolje.

Istraživanje je došlo i do podataka da bi jedan od pet roditelja dozvolio konzumaciju alkohola u kući i djeci koja nisu članovi obitelji.

23.08.2016. 22:06:00
Novi komentar
nužno
nužno