« Biznis
objavljeno prije 3 godine
DOSTA IM JE

BRICS osniva vlastitu agenciju za kreditni rejting

Čelnici zemalja skupine BRICS u nedjelju su na summitu u Indiji prihvatili deklaraciju kojom se obvezuju na borbu protiv terorizma i utaje poreza te osnutak vlastite agencije za kreditni rejting

Dosta im je terora zapadnih agencija
Dosta im je terora zapadnih agencija (Arhiva)
Više o

BRICS

,

agencija za kreditni rejting

,

kreditni rejting

Indijski premijer Narendra Modi, domaćin summita pet zemalja u gospodarskom usponu (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, BRICS) rekao je da nije donesen kalendar za uspostavu agencije, ali je objasnio njezinu svrhu.

'Kako bismo premostili jaz u globalnoj financijskoj arhitekturi, dogovorili smo se brzo uspotaviti BRICS-ovu agenciju za kreditni rejting', rekao je Modi.

Prošlih godina BRICS je igrao aktivnu ulogu u oblikovanju globalne agende za promjene i razvoj, dodao je. Blok optužuje tri agencije za kreditni rejting, Moody's, Standard & Poor's te Fitch da su utemeljene i služe ekonomiji zapadnih zemalja.

Prije godinu dana BRICS je osnovao vlastitu banku s početnim kapitalom od 100 milijarda dolara koja se smatra izazovom ustanovama osnovanima na Zapadu. 'New Development Bank' do sada je odobrila zajmove zemljama BRICS-a u vrijednosti 900 milijuna dolara za projekte temeljene na korištenju obnovljivih izvora energije.

Nova agencija za kreditni rejting trebala bi pomagati zemljama u razvoju, prenosi agencije Press Trust of India (PTI).

17.10.2016. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno