« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OPERACIJA HULIGAN

Brazilska policija krenula u okršaj s huliganima za mirno SP 2014.

Policija čisti Brazil od huligana kako bi Svjetsko nogometo prvenstvo 2014. proteklo bez incidenata

Brazil
Brazil (Wikipedia)
Više o

huligani

,

Šime Kardum

,

Emmet Doc Brown

Uhićenjem 13 osoba u Rio de Janeiru je brazilska policija počela akciju kodnog naziva "Operacija huligan" kojom će se pokušati na najmanju moguću mjeru svesti nogometni huliganizam uoči Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu 2014.

Oko 160 pripadnika specijalne policije tijekom četvrtka je u Riu i okolnim mjestima uhitila 13 huligana koji se sumnjiče za ubojstva, ilegalno držanje oružja i osnivanje huliganskih skupina.

"Policija će od danas nastojati očistiti kriminalce iz navijačkih nogometnih skupina kako bi se Svjetsko prvenstvo odvijalo u sigurnom okruženju", kazao je šef policije Rio de Janeira Allan Turnowski.

>>Top 10 iznenađenja u povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava

Operacija je smišljena prije pet mjeseci nakon ubojstva jednog navijača Vasco da Game, a policija već odavno sumnja da određene skupine navijača brazilskog prvaka Flamenga ne prezaju niti od ubojstva pristalica drugih klubova, pa je među uhićenima najviše navijača Flamenga.

U Brazilu je prošle i u prvoj polovici ove godine navijačko nasilje u padu, ali su sukobi još dosta česti i odvijaju se daleko od stadiona i oka policije.(hina/metro-portal)

16.09.2010. 10:40:05
Novi komentar
nužno
nužno