« Život
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
EH, DA... :)

Božić će ove godine biti... kakav?

Umjesto da jadikujemo zbog Adventa i putovanja, bilo bi dobro da na umu imamo kako ovaj blagdan možemo spasiti.

Što nas čeka?
Što nas čeka? (Arhiva)
Više o

advent

,

Božić

Bit Božića je u druženju s najdražima, no mi tako nešto jako brzo zaboravljamo.. Božić kakvog ga pamtimo možemo zaboraviti, ali pokloni, lampice i klizanje ga ionako ne čine.

Stoga, umjesto da jadikujemo zbog Adventa i putovanja, bilo bi dobro da na umu imamo kako ovaj blagdan možemo spasiti. Ovo je nekoliko savjeta i pozitivnih stvari oko "novog normalnog" Božića:

- brojni korisnici društvenih mreža savjetuju da odgodimo Božić po engleskoj izreci "Božić u srpnju", što uopće nije loša ideja za još neobičniju 2021.

- smanjit ćemo troškove, a sav novac koji ćemo (eventualno) imati "viška" možemo KONAČNO dati onima kojima je najpotrebnije - ako nas je nešto naučila 2020. , nakon pandemije, potresa i

- poplava, to je da trebamo pomagati drugima 
druženja koja bi inače imali uživo prenesite online - ako nastava i posao mogu biti virtualni,

- zašto ne bi i ovo?
oprezno posjetite one voljene, ali "zaboravljene" tijekom godine - bake, djedove, roditelje... (uz

- oprez, maske i sve što dobro znamo)

- odmorite se - ova godina bila je sve samo ne jednostavna, tako da, umjesto suludog shoppigiranja, pripremanja 101 jela i čišćenja, predahnite

Kad sve saberemo, možda je Covid-19 ukrao Božić kakvog ga znamo, ali nije i tradiciju. Tko zna, možda ćemo ovaj balgdan i njegovu čar ubuduće više cijeniti. 

02.11.2020. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno