« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
GRINCH S KAPTOLA

Bozanić je ukrao Božić, kaže Jovanović

Željko Jovanović ipak je pokazao poštovanje prema Kaptolu u svojim odgovorima, no glatko je odbio bilo koji prijedlog argumentima koji se ne daju pobiti

Bozanić je ovogodišnji Grinch?
Bozanić je ovogodišnji Grinch? (Arhiva)
Više o

Josip Bozanić

,

Željko Jovanović

Kardinal Josip Bozanić ukrao je Božić građanima svojom ofenzivom na zdravstveni odgoj točno prije i za Božić, kaže ministar Jovanović, dodajući da napad na Božić definitivno nije očekivao s oltara. 

Iako je još jučer rekao da više neće trošiti vrijeme na Crkvu i njene srednjevjekovne stavove, popustio je pred novinarima, jasno naglasivši da se on ne svađa ni sa kim, već zastupa stavove Ministarstva.

Ponovio je da Crkva i udruge slobodno mogu ponuditi izvannastavne aktivnosti po svojim željama, no da u školi za njih mjesta nema, a na Bozanićevu izjavu da škole nisu državne nego javne odgovorio je da je za javne škole koje se financiraju iz državnog proračuna odgovorno njegovo Ministarstvo i pripadajuće agencije. 

Prijedlog o javnoj raspravi kuriluluma Zdravstvenog odgoja odbacio je kao nemoguć, jer se niti o jednom kurikulumu školskih predmeta ne vodi javna rasprava, pa neće niti o Zdravstvenom odgoju.

27.12.2012. 16:36:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  klkso
  27.12.2012. 17:14
  Ko je crkva da se miješa u politiku? Imali su oni svoje srednjovjekovlje (ili ti "mračno doba")
 2. avatar
  toro
  27.12.2012. 22:00
  I da nije bilo mračnog doba ti bi još uvijek možda hodao s peripateticima umjesto da ideš u školu, da učiš na fakultetu... Naravno ne bi imao bolnice u tolikoj mjeri kako ih imaš danas...da ne nabrajam dalje... I da... zar vjernici također nisu dio jednog društva koji raspravlja o politici? Ili pak su vjernici samo oni koji mole u crkvi i ko ovce klimaju sve što im Bozanić kaže... Nisu sigurno.

  S obzirom da je na prošlom popisu bilo 86,24 posto katolika... vjerujem da si i ti jedan od njih.
Novi komentar
nužno
nužno