« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
nema ga...

Bosanska policija ne zna je li Glavaš u BIH

Nikakve mjere nisu poduzimali jer za Glavašem nije raspisana tjeralica - Gordana Getoš privedena

(panoramio.com)
Više o

Branimir Glavaš

,

Glavaš bijeg

Policijske agencije u BiH u subotu nisu mogle potvrditi ni opovrgnuti navode da je general Branimir Glavaš prešao granicu ili se nalazi u BiH ističući da nisu poduzimane nikakve mjere budući za njim nije raspisana tjeralica.

"Ne može se znati je li gospodin Glavaš prešao granicu, jer mi ne vodimo evidenciju o prijelazu osoba iz susjednih država nego samo država visokog emigracijskog rizika. Za gospodinom Glavašem nema službene tjeralice i što se tiče nas može se slobodno kretati u BiH", rekao je za Hinu direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić.

Glasnogovornica državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Željka Kujundžija na upit znaju li sigurnosne agencije da se Glavaš nalazi u BiH, istaknula je kako se neće oglašavati dok od njih ne bude zatraženo angažiranje.

Iz krugova obavještajno sigurnosne agencije u BiH jučer je Hini potvrđeno kako je Glavaš viđen u Tomislavgradu i obližnjem selu Grabovica. Neslužbeno se tvrdi kako je tijekom jučerašnjeg dana bio i u Ljubuškom gdje navodno ima prijavljenu adresu i gdje je u agenciji za osobne podatke BiH (CIPS) preuzeo osobne dokumente.

Gordana Getoš privedena

Odvjetnik Gordane Getoš Magdić, Antun Babić, ranije je naveo kako ona nije u bijegu i kako će se uskoro javiti na izvršenje kazne, ali se prvo želi oprostiti sa svojim djetetom. Podsjetimo, Getoš Magdić je osuđena na sedam godina zatvora. Osječka policija će je prepratiti u Zagreb, u Remetinec.

Gordanu Getoš Magdić osječka je policija danas oko 15 sati privela u zgradi u kojoj živi, a tamo su u trenutku privođenja bili i njen otac i brat. Policija ju je prepratila iz stana u policijsku postaju, a s obzirom da nije bila vezana lisicama, pretpostavlja se da se Getoš Magdić doista sama predala, kao što je njen odvjetnik najavio.

09.05.2009. 16:50:05
Novi komentar
nužno
nužno