« Svijet
objavljeno prije 14 godina
IZNENAĐENJE

Borut Pahor teško živi s plaćom predsjednika vlade

Pahor je studente pokušao uvjeriti da pristanu na zakon kojim bi se ograničio njihov honorarni rad preko studentskih servisa

Borut Pahor
Borut Pahor (Dado Ruvić/Cropix)
Više o

Borut Pahor

,

tv signal ometanje

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor iznenadio je u petak studente s kojima se susreo ne bi li ih uvjerio da pristanu na ograničenja vezana za honorarni rad, rekavši im da ne može živjeti od svoje plaće onako kako bi pristajalo predsjedniku vlade.

"I sam teško živim od svoje plaće na način i sa standardom koji se očekuje od predsjednika vlade", rekao je Pahor u razgovoru sa studentskim čelnicima koje je pokušao uvjeriti da pristanu na zakon kojim bi se ograničio honorarni rad studenata preko studentskih servisa, a ti prihodi znatno više oporezivali.

Studenti su prije mjesec dana zbog toga održali masovne prosvjede, pri čemu su oštetili i pročelje zgrade parlamenta, ali Pahor tvrdi da su promjene nužne, među ostalim i zato da bi se studenti umjesto povremenom radu mogli posvetiti studiju i što prije steći diplomu.

Na tvrdnje studentskih čelnika kako studenti teško žive te da će teško moći završiti studij bez dopunskih prihoda, Pahor je rekao da je u vrijeme kad je on bio student bilo malo onih koji su kao studenti imali automobil i dobar standard, ali da se to promijenilo i da novi naraštaj treba biti glavni ljudski kapital koji će zemlju izvući iz krize.

Pahor je rekao da je plaća predsjednika vlade samo malo viša od tri tisuće eura, ali da je od toga teško živjeti onako kako bi se očekivalo od predsjednika vlade, te da se koristi ušteđevinom, a sam plaća i troškove službene reprezentacije. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 17:49:59
Novi komentar
nužno
nužno