« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SLUŽBENA POTVRDA

Borovec potvrdio uhićenje Miloša Simovića

POGLEDAJTE VIDEO - Istraženi su stanovi u kojima su živjeli Kalinić i Simović, protiv kojeg će vjerojatno uslijediti kaznena prijava za pokušaj ubojstva

Krunoslav Borovec Miloš Simović
Krunoslav Borovec Miloš Simović (Boris Kovačev/Cropix/Infopunkt)
Više o

zemunski klan

,

Zoran Đinđić

,

Krunoslav Borovec

,

Nije Nishta

,

Man Zero

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec je na današnjoj novinarskoj konferenciji u Ravnateljstvu policije potvrdio da je rano jutros oko 2 sata i 20 minuta pri pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Hrvatske u Srbiju u Morovićima kod Bajakova sa srbijanske strane uhićen Miloš Simović.

Radi se o pripadniku tzv. "zemunskog klana" osmunjičenome da je prije dva dana kod jezera Rakitje teško ranio drugog pripadnika tog klana Sretka Kalinića.

Borovec je rekao da Simović kod sebe nije nije imao dokumente, ali da je srbijanska policija potvrdila njegov identitet. Dodao je da su MUP-ovi forenzičari istražili stanove u kojima su živjeli Kalinić i Simović, protiv kojeg će vjerojatno uslijediti kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Potvrdio je da Kalinić nije u statusu uhićenika niti osobe lišene slobode, što se može dogoditi ako dođe do njegova izručenja ili se utvrde okolnosti za njegovo uhićenje.

Simović je, kao i Kalinić, osuđen u odsutnosti na dugogodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića i nalazio se u bijegu sedam godina. (Infopunkt/metro-portal)

10.06.2010. 13:18:02
Novi komentar
nužno
nužno