« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SJEDNICA

Boris Šprem novi predsjednik Sabora

Na konstituirajućoj sjednici Sabora koja je počela danas u 10 sati SDP-ov Boris Šprem izabran je za predsjenika 7. saziva Sabora

Boris Šprem novi je predsjednik Sabora
Boris Šprem novi je predsjednik Sabora (screenshot Dnevnik.hr)
Više o

Hrvatski sabor

,

Boris Šprem

,

Kukuriku koalicija

Jednoglasnim izborom Borisa Šprema za predsjednika konstituiran je 7. saziv Sabora. Za Šprema je glasovalo svih 130 zastupnika prisutnih na sjednici

Zastupnik SDP-a Boris Šprem jednoglasno je izabran za predsjednika sedmoga saziva Hrvatskog sabora, javlja HRT. Svih 130 zastupnika koji su bili prisutni na sjednici dalo je upravo Špremu svoj glas.

Među prisutnima u sabornici našli su se i predsjednik Republike Ivo Josipović, kao i brojni predstavnici vjerskih zajednica, sindikata, udruga, dosadašnji predsjednici Sabora te članovi HAZU-a.

Potpredsjednici će biti Josip Leko, Nenad Stazić, HNS-ov Milorad Batinić, te HDZ-ovi Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Vladajuću većinu (SDP, HNS, IDS i HSU) činit će 80 zastupnika, a potporu će joj davati i osam zastupnika nacionalnih manjina. Oporbu u Saboru činit će 47 zastupnika iz HDZ-a zajedno s partnerima iz HGS-a i DC-a, po šest iz Hrvatskih laburista i HDSSB-a, dva zastupnika s nezavisne liste Ivana Grubišića te po jedan iz HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević. 

Izvanredna sjednica nastavit će se i u petak, kada će mandatar Zoran Milanović Saboru predstaviti članove svoje vlade i njezin program te zatražiti glasovanje o povjerenju.

22.12.2011. 10:27:21
Novi komentar
nužno
nužno