« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
VAMPIRSKO NOVINARSTVO

Boris Kunst uz najavu tužbe optužio Jutarnji list za laži

Nisam potkupljen, ne živim protuzakonito u gradskom stanu, a plaću mi nije osigurao Sanader, rekao je 'sindikalni' HDZ-ovac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

korupcija

,

Jutarnji list

,

Boris Kunst

Saborski zastupnik HDZ-a Boris Kunst demantirao je danas i bezočnim lažima nazvao medijske napise da je potkupljen i da protuzakonito živi u gradskom stanu najavivši tužbu protiv lista koji je te tvrdnje objavio.

Kunst je na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru kao orkestriranu medijsku hajku opisao pisanje "Jutarnjeg lista koji ga u posljednja dva dana proziva da je potkupljen, da mu je plaću osigurao bivši premijer Ivo Sanader, te da je od grada dobio stan preko liste za siromašne, a da je istodobno vlasnik kuće u zagrebačkim Remetama.

"Pred vama i Bogom mogu reći da je sve što je objavio Jutarnji list - laž", rekao je Kunst koji je takve napise nazvao "vampirskim novinarstvom".

Nikad u mom životu nitko me nije potkupio, niti mi je Sanader išta dao. Zastupnik sam u Hrvatskome saboru koji prima propisanu plaću i ona mi nije darovana već sam je svojim radom zaslužio, rekao je Kunst.

Živim u stanu za koji moja supruga ima rješenje o zaštićenom najmoprimstvu koje je dobila kao zaposlenica Gradskog poglavarstva. Stan smo dobili po propisanoj proceduri, nastavio je i naglasio kako nikada nije pitanje vlasništva tog stana pokušavao rješavati "na nemoralan način".

Najvećom laži smatra tvrdnje da je vlasnik kuće u Remetama, te da ju nije prijavo u imovinskoj kartici, a da Kunst nije vlasnik spomenute kuće na konferenciji je svjedočio i Miroslav Dragun, suprug vlasnice.

Kunst je rekao da mu je poznat epicentar iz kojeg je krenula hajka, budući da je urednik Jutarnjeg lista, kako je rekao, osoba koja ga je već prije napadala u medijima.Kuća je sagrađena, objasnio je Kunst, na zemljištu koje su on i njegova teta 80-ih godina prošlog stoljeća prodali Ružici Dragun, ali je Kunst ostao upisan kao vlasnik, jer se zemljište u to doba vodilo kao društveno, te je temeljem njegove punomoći zatražena lokacijska dozvola za gradnju kuće.

Nakon promjene zakonske regulative, temeljem kupoprodajnog ugovora koji su potpisali, 1995. Ružica Dragun postaje vlasnicom i kuće i zemljišta, potvrdio je njezin suprug.

Kunstov odvjetnik Veljko Miljević poručio je, pak, da je iz naslova i opreme članka vidljivo da svrha članka nije bila informiranje javnosti "već na što gori način oblatiti osobu Borisa Kunsta". (hina/metro-portal)

19.11.2009. 16:11:36
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    va_kur kunst
    21.11.2010. 15:34
    "Pred vama i Bogom mogu reći da je sve što je objavio Jutarnji list - laž", rekao je Kunst koji je takve napise nazvao "vampirskim novinarstvom".

    http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=12927490085&sudId=85
Novi komentar
nužno
nužno