« Kultura
objavljeno prije 14 godina
DANI DUBRAVE

Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici

Battle Dan D koji će se održati 18. lipnja, jedna je od glavnih aktivnosti projekta Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici

battle dan d
battle dan d (Battle Dan D)
Više o

Dubrava

,

breakdance

,

Binche karneval

,

Mugler

,

Ken Bruen

,

verbalni sukob

,

jamiroquai u zagrebu

,

nedostatak dokaza

Eskalacija nasilja među mladima je drastično porasla. Osim što se nasilje provlači kroz medije, nije rijetkost da smo i sami svjedoci dotičnih događaja.Nedavne tragične smrti među mlađom populacijom te slični događaji nasilja među mladima digli su javnost na noge. No niti blizu dovoljno da bi se cjelokupna situacija popravila!

Da li je razlog tome odgoj u obitelji, socijalno okruženje, pokušaj dokazivanja unutar svoje skupine ili jednostavno manjak ispušnog ventila, ne možemo sa sigurnošću zaključiti! Iako država koristi sve moguće mjere odgoja i prevencije kako bi zaštitila svoj pomladak te utjecala na njihovu svijest znamo da to nije niti približno dovoljno. Vrijeme je da se mladi aktiviraju unutar svojih redova te budu dio rješenja a ne dio problema!

Manifestacija Battle Dan D dolazi nam kao glavni ispušni ventil i prilika svim mladima da se ˝dokažu u borbi˝. Naravno pod ˝borbom˝ se ne smatra nasilje na ulici već ˝borba kroz glazbu˝ čiji je cilj ovacija publike, prestiž pobjednika te dokazivanje svojih glazbeno-ratničkih sposobnosti!

Na ovaj kompetitivan način mladi dobivaju priliku izbaciti iz sebe svu negativnu energiju i frustracije. Organizacijski tim mladih entuzijasta okupljenih oko Narodnog sveučilišta Dubrava odlučio je preuzeti odgovornost na sebe i biti akter u stvaranju budućnosti u kojoj nema potreba za nasiljem među mladima, što je urodilo stvaranjem projekta Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici!!!

Battle Dan D je jedna od glavnih aktivnosti projekta Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici koja je ujedno i cjelodnevno događanje u sklopu višednevne manifestacije Dani Dubrave. Stereotip o hip-hop kulturi koja je potekla s ulice, gdje je i najizraženiji konflikt među mladima je djelomično i točan.

No umjetnička kultura hip-hop-a ima puno više za ponudit što ćete moći i vidjeti 18. 6. na Športsko-rekreativnom centru Grana-Klaka od 14 do 23 sati. Ulaz je besplatan.

Natjecanje, tzv. battle / battlanje ili borba, među mladima održat će se u:   

BEATBOXU - stvaranju glazbenih melodija i zvukova samo putem ljudskog tijela tj. usta

NEW STYLE PLESU I BREAKDANCE-U - plesnom natjecanju u izvođenju lomljivih, tj. break poteza                                                        

IZGOVARANJU HIP-HOP RIMA - natjecanju u umješnosti izmišljanja i izvođenja stihova na licu mjesta

GRAFFITIRANJU - likovnom umijeću nove generacije urbanih slikara

BORBI DEMO BANDOVA - glazbenom natjecanju hip-hop bandova

Ovim putem Vas pozivamo da podržite ovo nastojanje mladih te se uključite u jedan od najproduktivnijih urbanih projekata za mlade u Hrvatskoj.

17.06.2010. 13:47:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    17.06.2010. 17:52
    svaka čast. Napokon netko pametan, bravo ekipa!
Novi komentar
nužno
nužno