« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ATLETSKA POSLASTICA

Bolt i službeno potvrđen za miting u Zagrebu

Spektakl iz Zagreba prenosit će televizije u 150 zemalja svijeta, a utrka će bit tim zanimljivija što je to jedina utrka na 100m u sezoni izvan svjetskog prvenstva koju će Bolt trčati

Više o

Usain Bolt

,

Hanžekovićev memorijal

Zagrebačke ljubitelje atletike 13. rujna očekuje prava poslastica, budući da su iz organizacije Atletskog mitinga Borislav Hanžeković potvrdili da će se na njemu natjecati i najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain bolt, piše Hina.

To je veliki spektakl i prenosit će ga televizije iz 150 zemalja svijeta, rekla je direktorica Mitinga Ivana Brkljačić. Miting u Zagrebu bit će tim zanimljiviji što je je to prva i zadnja utrka sezone na 100 m koju će Bolt trčati nakon svjetskog atletskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Daniel Wesstfeld, menadžer Mitinga ispričao je kako je ideja da se Bolta dovede u Zagreb rođena na mitingu u Oslu. Dodao je kako je tada mislio da će to biti teško jer je Miting Borislav Hanžeković smješten između dva mitinga Dijamantne lige - u Zuerichu i Bruxellesu.

No, deset dana kasnije menadžeri Usaina Bolta su mu rekli da je moguće da Bolt dođe u Zagreb. Naime, Bolt na svjetskom atletskom prvenstvu u Južnoj Koreji namjerava trčati sedam utrka, uključujući i štafetu, pa mu je zbog toga miting u Zuerichu preblizu i ne stigne se odmoriti, dok mu zato Zagreb odgovara.

Westfled nije htio pričati o financijama vezanim za Miting, ali je istaknuo da Boltov dolazak u Zagreb neće utjecati nas kvalitetu drugih natjecatelja. Ivana Brkljačić se nadovezala i naglasila kako po imenima natjecatelja, Miting Borislav Hanžeković "može stati uz bok drugih velikih mitinga".

Ivana Brkljačić također nije mogla otkriti koliko će stajati dolazak Bolta, ali je kazala da proračun Mitinga iznosi 5,300.000 kuna i da je od toga tri milijuna omogućio Grad, a da su ostalo sredstava od sponzora i televizijskih prava.

10.08.2011. 14:19:00
Novi komentar
nužno
nužno