« Ostali sportovi
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
LANCE ARMSTRONG:

Bolji sam nego prošle godine, ali ne znam hoću li osvojiti Tour

Albert Contador je inteligentan i mlad, naše rivalstvo bit će odlična priča, izjavio je legendarni biciklist

Lance Armstrong
Lance Armstrong (Wikipedia)
Više o

Lance Armstrong

,

Albert Contador

,

biciklizam

,

Tour de France

Najbolji biciklist svih vremena Amerikanac Lance Armstrong (38) uvjeren je da će ove sezone biti bolji na Tour de Franceu, ali nije siguran da će to biti dovoljno da bi pobijedio aktualnog prvaka Alberta Contadora.

"Prošle godine vozio sam na čistu snagu, na startu sam osjećao nervozu, a u pelotonu čak i strah. Sada sam definitivno bolji negoli prošle godine. Što se tiče Contadora, on je izuzetno moćan i vrlo inteligentna osoba, on će se još razvijati. Znam da mi godine ne idu na ruku, meni je 38, a njemu tek 27. No, naše rivalstvo bit će odlična priča. Pobjeda na Touru za mene nije 'biti ili ne biti', sasvim je svejedno da li će pored mog imena pisati da sam bio sedam ili osam puta pobjednik Toura. U mom životu se ništa neće promijeniti ako ne pobijedim na Touru", kazao je Armstrong za današnje izdanje španjolskog dnevnika "El Pais".

Prošle sezone Armstrong i Contador su vozili za istu momčad, Astanu, a ove sezone bit će na suprotnim stranama. Contador je ostao u Astani, a Armstrong vozi za novoformiranu američku momčad "Radioshack".

Lance Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France, posljednji puta 2005. godine i nakon toga je otišao u mirovinu. No, prošle godine odlučio se vratiti biciklizmu i na Touru je osvojio treće mjesto. (hina/metro-portal)

08.03.2010. 16:26:09
Novi komentar
nužno
nužno