« Život
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NOVO DOBA

Bolje se radi od kuće?

Korištenje interneta tijekom kompletnog lockdowna povećalo za 40% na godišnjoj razini i da je i dalje na visokoj razini, usprkos ublažavanju mjera

Većina želi rad od kuće
Većina želi rad od kuće (Arhiva)
Više o

posao

,

rad od kuće

Više od polovine radnika izjavilo je kako ni pod razno ne očekuje povratak na posao pet dana u tjednu po osam sati, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije TalkTalk

Bolje se radi od kuće

Novo izvješće pod nazivom "Lockdown Lessons" također je otkrilo da je 58% zaposlenih reklo kako se osjećaju produktivnije i bolje kada rade od kuće. 

Šefovi su se složili s tim da je 30% zaposlenika reklo da su ove promjene rada potaknule produktivnost, a 35% njih reklo je kako sada imaju bolje odnose s poslovnim partnerima nego prije, odnosno, da dolazi do boljih i većih suradnja.

Također se ispostavilo da, umjesto da putuju i spremaju se za posao, radnici to vrijeme iskorištavaju za učenje novih vještina i hobija.

Zaposlenici su kuhali, učili novi jezik, bavili se vrtlarstvom...

Otprilike 40% ispitanika je reklo da su, za vrijeme lockdowna, gledali poučne videe, a čak ih je 16% upisalo neki tečaj online. Svaka četvrta zaposlena osoba, koja je sudjelovala u istraživanju, počela je učiti novi jezik ili je naučila skuhati nekoliko novih jela. Čak njih 13% ih je učilo o vrtlarstvu. 

TalkTalk je dodao da se korištenje interneta tijekom kompletnog lockdowna povećalo za 40% na godišnjoj razini i da je i dalje na visokoj razini, usprkos ublažavanju mjera i otvaranju pubova u Velikoj Britaniji, prenosi DailyMail.

Žalosna je činjenica da samo 40% ispitanih šefova pruža financijsku potporu zaposlenicima za račune za telefon ili internet, kao i što ih je manje od 40% dalo sredstva za rad, poput laptopa ili računala.

18.09.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    18.09.2020. 11:53
    Kako tko, ja ne
  2. avatar
    armando
    18.09.2020. 18:20
    bolje kuci mislim manje stresa
Novi komentar
nužno
nužno