« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TJEDNI PROGRAM

Bogat program Purgeraja uz dva strana gostovanja

Uz već tradicionalni program Purgeraja očekuje nas i nastup američkih bluzera te švicarske indie-rock grupe Swatka City

Purgeraj
Purgeraj (Purgeraj)
Više o

Purgeraj

,

zagreb-info

,

Bass Wars

,

Hugh Pool & The Big Apple Blues

,

Swatka City

,

Mixtape

,

Dancefloor Massive

,

DžonSkaVolt

Uto 09.11.2010. // Bass Wars presents: Minival // 22h // ulaz slobodan

Ratovi basova očekuju bespoštednu i krvavu bitku u svojoj galaksiji ovoga utorka.

Generalštab glazbe - Minival smatra da je vrijeme za novu generaciju, novu glazbu i nova lica te će ovom prigodom suprotstaviti 3 mlade nade hrvastkog dj-inga; Bruno's Corner, Apple Juice i Jan Peters. Borba se sprema i krajnje je vrijeme za glazbeni podmladak. Vrijeme je za Minival.

Bruno's Corner (pravac: Breakbeat / Electro; utjecaji: Pixies, Booka Shade, Aphex Twin, Mars Volta, Pink Floyd, Bjork, SigurRoss, Portishead, The Beatles, Beethoven, Luis Armstrong, Dredg, Aphrodite... )

Apple Juice (pravac: Electro House / House, Minimal / Tech House / Techno; utjecaji: Jay Lumen, Pleasurekraft, Dennis Ferrer, Umek Uroš, Ian Pooley, Armand Van Helden...) 

Jan Peters (pravac: Electro / House / Progresiv House; utjecaji: Jan Hammer, J. M. Jarre, Vangelis, Hipnosis, G. Moroder, Laserdance, Ultravox, Kris Menace, Lifelike, Fred Falke, Alan Braxe, Axwell, Eric Prydz...)

Sri 10.11.2010. // blues rules: Hugh Pool & The Big Apple Blues (usa) // 22h // ulaz slobodan

hugh_pool.jpg
Hugh Pool

Ova srijeda nam donosi američke bluzere s istočne obale!!!

Hugh Pool ni po čemu nije običan blues gitarist; on svoju National gitaru svira na samo njemu svojstven način, spajajući tradicionalni Delta blues sa country glazbom te klasičnim rockom i psihodelijom. Gitara na ramenu, $300 u džepu i njujorška podzemna obilježile su početak njegove duge i plodne karijere. Između profesije uličnog svirača i najcjenjenijeg bluzera i producenta u New Yorku (a i šire), Hugh Pool je odradio na stotine gaža... privatni partiji, blues festivali, božični sajmovi, brodovi, kamioni i vagoni za sijeno, pivski šatori, klubovi, kafići...

The Big Apple Blues je bend sa sjedištem u New Yorku. Sastavljen je od vrhunskih bluzera istočne obale; uz Hugh Poola, nama na pozornicu Prugeraja dolaze još dvojica cijenjenih glazbenika; jedan od njih je neosporni kralj blues bubnja u New Yorku, Barry "The Baron of Blues" Harrison. Društvo će mu praviti i basist Admir "Dr. Blues" Hadzic; doktor za blues koji se još od tinejdžerskih dana ne odvaja od glazbe, bilo da se radi o dj-ingu, sviranju, izradi pojačala ili pak studijske produkcije. Očekujte puno dobrog bluesa!!

Ne propustite show koji nas očekuje u Purgeraju! 

after by: dj Toni

Čet 11.11.2010. // TMO live: Swatka City (CH) // 22h // ulaz 15kn nakon 00h

TMO live vam donosi pravu poslasticu iz švicarskih Alpi, a nije Milka čokolada! After by dj Nick Apaurin!!

S ponosom možemo najaviti gostovanje odličnog mladog indie-rock sastava Swatka City čiji se izgubljeni grad u nazivu benda zapravo nalazi u švicarskom Bernu, a glavni izvozni proizvod su im eklektični i autentični zvukovi začinjeni zrelim stihovima. Imati ćete ih priliku poslušati baš ovaj četvrtak.

swatkacity1.jpg
Swatka City

Osnovan ne tako davne 2008., bend je već postigao značajan uspjeh; njihov video za pjesmu "Off your beaten track" je prikazan na švicarskoj nacionalnoj televiziji. Isto tako, njihova pjesma "Run, Run, Run!" se ori iz kino dvorana širom Njemačke, Austrije i Švicarske pošto je izabrana za soundtrack filma "das Leben ist zu lang (Life is to long)" poznatog njemačkog redatelja Dani Levyja. Osim svirki, bend punom parom radi na novom albumu koji bi trebao izaći u jesen 2011. godine.

After by dj Nick Apaurin. Nick je već stari tejkmiautaš. Koketira s indie/pop/rock/alter/folk/electro derivatima, a u svojoj karijeri kao dj ima već 5 godina staža. Započeo je kao dj u Močvari, a do danas je puštao po cijelom Zagrebu i okolici. Završio je glazbenu školu za klarinet i rock akademiju za gitaru i bas, također aktivno svira i saksofon. Nick Apaurin svoju inspiraciju za savršen dj set crpi od bendova poput: Muse, The Smiths, Interpol, The Cure, Bloc Party, The Foals, The Libertines, Placebo, Klaxons... 

Pet 12.11.2010. // Mixtape // 22h // 15kn

Koliko je popularan ovaj program osimšljen od strane TMO ekipe svjedoče kompromitirajuće snimke koje su pohranjene u sef i čuvane dok im vrijednost još malo ne poraste!

Mixtape je ko youtube, samo nismo na internetu, nismo na kompu, u Purgeraju smo i malo nas je više + vi slušate, cure puštaju. Znači, reko bi čovjek uopće nije ko youtube, ali zapravo je. Znate ono...sjednete za komp, odete poslušat na tube-u recimo Killerse, pa sastrane vidite još jednu stvar, a još jednu, pa se sjetite da vam se sluša neš skroz deseto, pa na kraju pjevušite pjesmu koju bi stavili na mute isti tren da vam zazvoni telefon.

mixtape_robot.jpg
Mixtape

E tako slično je i petkom u Purgeraju...rock, pop, rnb, house, hrvatski pop i dance...ništa pretenciozno i ful andergraund, nego upravo suprotno, svi hitovi na jednom mjestu, nevezano koji žanr.

Mixtape je program osmišljen od strane ekipe okupljene oko Take Me Out projekta, a misao vodilja mu je oživljavanje ne tako davnih mega hitova. Muziku za Vas biraju tri dame, naoružane do zuba pjesmama sa top ljestvica od 1990. pa sve do danas, stoga teško da ima smjera u kojem vas neće provozati. Želje primaju, kako na zidu eventa, tako i na licu mjesta, mixtape je jedan đumbus i veselica i uvijek im je drago ako vam mogu razvući osmijeh i natjerati vas da plešete skupa s njima.

Sub 13.11.2010. // Dancefloor Massive // 22h // 15kn 

DžonSkaVolta, jedan od osnivača i organizatora Skaville festivala, prvog međunarodnog ska festivala u Hrvata i regiji ponovo trese, lupa i udara po Purgeraju!

Njegova selekcija svodi se na slobodoumno prožimanje žanrova i ritmova pod zajedničkim nazivnikom plesa. Ska je u srži i korijen njegove glazbe, bio to rocksteady, 2tone ili ska-punk, a koji nadopunjuje začinjenim modernim world music/gypsy/latin/jungle/patchanka ritmovima.

Dancefloor Massive

No, to je samo djelić jedne mnogo veće priče jer vaš selektor osluškuje želje, gibanja i ukus publike pa svoju selekciju širi u neslućene razmjere. Razuzdani tulum, dernek, štalu ili jednostavno rečeno - partijanu sa dušom u spontanoj izvedbi osiguravaju emocije koje se rađaju kako party odmiče u svoj vrhunac.

09.11.2010. 10:09:22
Novi komentar
nužno
nužno