« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PETRINJA

Bogat program petrinjskog Muziku festa

Kroz dva tjedna festivala održat će se brojne radionice, predavanja, izložbe i koncerti

(Udruga Panj)
Više o

Petrinja

,

bankarske tajne

,

offshore računi

Udruga mladih Panj iz Petrinje organizira dvotjedni Muziku Fest - manifestaciju koja počinje 1.lipnja, u 19h, u podrumu gradske galerije Krsto Hegedušić otvorenjem izložbe koncertnih fotografija portala Muzika.hr-a "Vidi muziku", popraćenu akustičnim nastupom mladog kantautora Luke Belanija.

U iduća dva tjedna na meniju je širok spektar aktivnosti. Dan hip-hop kulture započinje 2.lipnja od 16h u petrinjskom parku, iz kojeg treba izdvojiti nastupe breakdancera, petrinjskog Cage Crewa i sisačkog Street Shadow Crewa, prezentaciju crtanja grafita (Atek) i radionicu beatboxa koju će od 17.30h u galeriji voditi Marijan Gačić, poznat po nastupu u Supertalentu.

Dani nakon toga bit će i dalje u znaku radionica i prezentacija instrumenata u podrumu Galerije. U četvrtak, 3. lipnja, od 16h, Iva Zelenko vodit će radionicu didgeridooa, a Matej Devčić će sve zainteresirane 7.-10. lipnja poučavati sviranju gitare, također od 16h. Iste dane, ali od 17.30h, predstavnici Gradske limene glazbe Petrinja predstavljat će, redom, udaraljkaške, drvene i limene puhačke instrumente. Sve su radionice otvorene za sve građane, uz prijavu mailom na udruga.panj@gmail.com.

Nedjelje (6. i 13. lipnja) u znaku su druženja uz tematske slušaonice i projekcije filmova u Galeriji od 16h.  U petak, 11.lipnja, od 19h, u istom prostoru održat će se i recesijski unplugged koncert sisačkog benda Iks de.

U subotu, 12.lipnja, u dvorištu srednje škole Petrinja upoznajte brazilsku plesno-borilačku vještinu capoeira u izvedbi zagrebačke skupine Filhos de Bimba, ali i tradicionalni grah na brazilski način. Uz capoeiru, od 16h će svoje vještine u parkouru pokazati domaći dečki Run2Flip, a sve završava još jednim unplugged koncertom - Fine mrtve djevojke.

U ponedjeljak, 14.lipnja, ponovno u Galeriji i ponovno od 16h, možete naučiti i osnove DJ-inga pod paskom Alena Vojvodića, a Festival završava 15.lipnja u istim prostorima prezentacijom hrvatskih tradicijskih instrumenata kroz koje će vas provesti Stjepan Večković iz Centra za tradicijska glazbala Hrvatske.

Udruga mladih Panj poziva sve građane, osobito mlade, da prisustvuju programu, a zahvaljuje i svima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć - Gradu Petrinji, POU Hrvatskom domu, srednjoj školi Petrinja, tiskari Novi val, udruzi IKS, Gradskoj limenoj glazbi Petrinja i medijskim pokroviteljima.

31.05.2010. 13:24:59
Novi komentar
nužno
nužno