« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DAJ RAKIJE

Boban Marković Orkestar priređuje dernek u Tvornici

Očekuje vas mješavina tradicionalne romske glazbe i zapadnjačkih utjecaja

(Tvornica)
Više o

Tvornica kulture

,

romska glazba

,

zagreb-info

,

Boban Marković Orkestar

,

Usnija Redžepova

Najbolji romski orkestar Južne Srbije te jedan od najboljih puhačkih sastava na Balkanu, Boban Marković Orkestar, stiže ponovo u Zagreb, točnije u Tvornicu kulture 14.04., kako bi nas razveselili još jednom urnebesnom svirkom.

Legendarni trubač Boban Marković i njegov 12-člani bend napravit će još jednom neviđen dernek, dok će dvoranom odzvanjati vokal legendarne Usnie Redžepove.

Nakon niza uzastopnih pobjeda na poznatom Dragačevskom saboru trubača u Guči, u Južnoj Srbiji, koji se održava još od 1961. godine, gdje su trijumfirali kao drugi bend u povijesti festivala koji je od svih članova žirija osvojio najvišu ocjenu, Boban Marković Orkestar pokorio je gotovo cijeli svijet.

Mješavina tradicionalne romske glazbe i zapadnjačkih utjecaja, virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kako kod publike, tako i kod kritike širom svijeta.

Njihovu glazbu ugledni je New York Times opisao kao "zapanjujuću eksploziju veselja i virtuoznosti". Godišnje održe preko 100 koncerata i to uglavnom u inozemstvu (SAD, Kanada, Velika Britanija, Italija, Izrael, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Finska, Rusija, Austrija...).

Dobitnici su brojnih nagrada, između ostalih Grand prixa Dragačevskog Festivala, Zlatne trube, Prve trube i drugih. Bend je osnovan u Vladičinu Hanu, rodnom mjestu Bobana Markovića u kojem on i danas stanuje, a pozornost šire europske publike zaokupili su nakon uspješne suradnje s Emirom Kusturicom za čije su filmove "Underground" i "Arizona dream" napisali većinu glazbe.

Na kraju, samo glasni povik se uz zvuk trube gubi u daljini. Nešto kao „Daj rakije!", "Daj rakije!".

Osvojite upad na Metro portalu!

Kada? Srijeda, 14. travnja u 21h
Cijena ulaznica: 90 kn u pretprodaji, 100 kn na dan koncerta


08.04.2010. 12:07:18
Novi komentar
nužno
nužno