« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bijes građana

Blokada Pantovčaka zbog parkinga

Obruč koji Zagrebparking steže oko građana stanjio je živce stanovnika Pantovčaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

parkiranje

,

Zagrebparking

,

prosvjed britanac

,

prosvjed pantovčak

Nakon što je desantom paukova ispražnjena ulica Ivana Gorana Kovačića, a stanari prisiljeni na parkiranje u garaži Tuškanac, lov na neiscrtane površine zagrebačkih pločnika nastavlja se. Devastacija parka u Jurjevskoj, jednog od najljepših i najstarijih zagrebačkih parkova kojem ne možete pristupiti pješke jer je čitav pločnik iscrtan i prodan završena je.

To što majke s kolicima ne mogu proči drugom stranom ulice jer je puna stabala, Bandićevu ekipu nije previše zanimalo. Glavno da je ulica obnovljena, asfalt je lijep i crn, a i ležeći policajci još nisu postavljeni pa se može relativno normalno voziti. Inače, na putu od Gupčeve zvijezde do Tuškanca ima 19 ležećih policajaca tj. uspornika?!

Slična sudbina očito se sprema i Zelengaju, gdje već mjesec dana, po uhodanom scenariju, kruže pauci i dižu sve automobile koje uspiju dohvatiti, a Kukuljevićeva je već potpuno ispražnjena i čekaju se momci sa sprejevima.

Zanimljivo je da je jedna uličica preživjela prvi nalet Kraljevićevih momaka s paucima koji se više nikada nije ponovio. Informiraniji čitatelji sjetit će se da se radi o Kosirnikovoj, ulici u kojoj, gle slučaja, živi građanin Ivo Sanader ...

Stanovnici Pantovčaka prosvjedovali su pravom gandhijevskom metodom protiv samo 88 parkirnih mjesta u svojoj ulici od stotinjak kuća. Iako su platili godišnje karte 660 kuna, sada se nemaju gdje parkirati, a svađe oko parkirnih mjesta često završe na rubu tučnjave. Desnu stranu Pantovčaka netko je odlučio proglasiti pješačkom zonom i nabio stupiće, poput onih u Nazorovoj, tako da je život u „elitnom kvartu" postao noćna mora.

No, kako gradonačelnik nema običaj obilaziti krajeve sjeverno od Ilice jer su tamo njegovi glasači rijetke zvjerke, teško da će i čuti za transparent koji je bio istaknut uz pješački prijelaz koji su stalnim hodanjem potpuno blokirali bijesni građani. No, ako je to način na koji trasira put na vrh Pantovčaka, prilično je sigurno da će i onih par vjernih glasača promijeniti mišljenje.

19.10.2009. 00:01:00
Novi komentar
nužno
nužno