« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Blažević pozvao trojicu igrača iz HNL-a

Niti jedan igrač iz BiH lige

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Senijad Ibričić

,

BiH

,

Miroslav Blažević

,

Mladen Bartolović

,

Goran Brašnić

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević objavio je u petak popis igrača za predstojeću kvalifikacijsku utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Turske 11. listopada i Armenije četiri dana kasnije, a među kojima su i tri nogometaša iz Prve HNL - Senijad Ibričić i Mladen Bartolović iz Hajduka te Goran Brašnić iz Intera iz Zaprešića.

Zanimljivo, među 19 igrača nema niti jednog iz bosanskohercegovačke lige. Blažević je izjavio kako bez obzira na samouvjerenost turskog izbornika Fatiha Terima i činjenicu da je Turska favorit u predstojećoj utakmici je sve moguće.

"Bosna i Hercegovina ima 'opaku' momčad i sretan sam što to mogu reći, jer ni jedna ekipa na svijetu ne može biti sigurna kad igra s nama," rekao je Blažević.

U dosadašnje dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo pod Blaževićevim vodstvom Bosna i Hercegovina je u Španjolskoj izgubila od aktualnog europskog prvaka s minimalnih 1:0, a u Zenici je pobjedila Estoniju sa visokih 7:0 nakon čega je Blažević stekao opće simpatije u BiH.

VRATARI: Kenan Hasagić (Buyuksehir Belediyespor), Goran Brašnić (Inter Zaprešić)

BRANIČI: Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Džemal Berberović (Litex Lovech), Ivan Radeljić (Energie Cottbus)

VEZNJACI: Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Dario Damjanović (Luč-Energia Vladivostok), Miralem Pjanić (Olimpique Lyon), Zvjezdan Misimović (VfL Wolfsburg), Mladen Bartolović (Hajduk), Senijad Ibričić (Hajduk), Sejad Salihovic (TSG Hoffenheim), Admir Vladaviž (MSK Žilina), Samir Muratović (Sturm)

NAPADAČI: Edin Džeko (VfL Wolfsburg), Vedad Ibišević (TSG Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK)   (HINA)

27.09.2008. 00:04:51
Novi komentar
nužno
nužno